Fotbal intern

Se schimbă sistemul în Liga 1? Câte echipe vrea preşedintele LPF

05.07.2018 | 14:57
Se schimba sistemul in Liga 1 Cate echipe vrea presedintele LPF
ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF (Ligii Profesioniste de Fotbal) a anunţat că sistemul competiţional din Liga 1 Betano nu o să fie schimbat! Răzvan Burleanu, şeful FRF, a cerut trecerea la 16 echipe, dar planurile acestuia nu sunt pe placul oficialului de la LPF.

Mai mult, Gino Iorgulescu a vorbit şi depre propunerea lui Răzvan Burleanu va învingătoarea din play-out să joace un meci de baraj cu o echipă din play-off pentru un loc ce ar urma să ducă în cupele europene. Astfel, preşedintele LPF a lăsat să se înţeleagă că se va gândi la această posibilitate.

ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu nu doreşte schimbarea sistemului în Liga 1

Am discutat foarte puţin pentru că nu considerăm că e de comentat această propunere a FRF, pentru că LPF împreună cu televiziunile hotărăsc sistemul competiţional care, după cum aţi văzut, a dat satisfacţii în anii care au trecut, în ceea ce priveşte play-off-ul şi play-out-ul”

a spus Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

“Asta o discutăm cu LPF și cu televiziunile, vedem dacă e utilă pentru că oricum play-out-ul se termină târziu și ar trebui să mai găsim încă o dată de jucare a acestui meci și până la 30 iunie trebuie anunțate la UEFA echipele participante în cupele europene. Aici e o problemă. Am discutat cu deținătorii de drepturi și au intenția să mai prelungim 5 ani cu acest sistem și, în principiu, acesta va fi și în 2019”, a spus Iorgulescu.

ADVERTISEMENT

Atac la adresa antrenorilor care se plâng de înjumătăţirea punctelor

Gino Iorgulescu nu a ezitat să-i taxeze pe antrenorii din Liga 1 Betano care s-au plâns de înjumătăţirea punctelor după încheierea sezonului regulat. “Antrenorii de la noi din țară se plâng atunci când au un interes. În momentul când semnează un contract cu o echipă din țară, nu refuză. Deci ei sunt în cunoștință de cauză când semnează contractul, dar se duc în altă țară nu spun nimic, iar aici, pentru că au fost români care au stat prin străinătate, care nu vorbesc, au venit aici ca să se plângă de înjumătățirea punctelor. Este foarte utilă pentru că ași văzut, crește interesul campionatului, apropiindu-se echipele unele de alta în acest sistem play-off, play-out”a explicat președintele LPF.

Nu vrea să audă de Comisia Fotbalului Profesionist din România

În ceea ce priveşte propunerea FRF de a se înfiinţa o Comisie a Fotbalului Profesionist din România, Gino Iorgulescu a avut o reacţie vehementă. “Am refuzat pentru că nu îi văd rostul acestei comisii, mai ales că nu am văzut ceva scris în care să definească ceea ce poate să facă această comisie, plus nu am mai văzut care au fost criteriile membrilor din aceste comisii, cum au fost ele și și e o comisie, dacă nu știm limitele ei, ce rost are când noi, LPF, suntem autonomi și avem regulamente și statute proprii?”a argumentat șeful LPF.

ADVERTISEMENT

Citeşte şi:

Programul complet al sezonului 2018-2019 din Liga 1 Betano