News

Se schimbă vremea: revin ploile și furtunile. Începe de duminică. Anunțul ANM

Vremea redevine rece începând de duminică şi tendinţa se va menţine şi zilele următoare, după cum prognozează meteorologii de la ANM.
11.05.2024 | 15:54
Se schimba vremea revin ploile si furtunile Incepe de duminica Anuntul ANM
Vremea redevine ploioasă şi rece, anunţă ANM Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Primăvara rămâne un anotimp capricios, iar aceste zile dovedesc din plin acest lucru, vremea suferind schimbări radicale de la o zi la alta. Este şi cazul weekendului de faţă, care este împărţit în două părţi diametral opuse: sâmbătă este vreme frumoasă, duminică se răceşte şi plouă.

Temperaturile scad de duminică în toate regiunile

Meteorologii vorbesc despre ziua de sâmbătă ca despre una cu valori termice uşor mai mari decât normalul perioadei, cu peste 20 de grade în majoritatea regiunilor şi maxime ce ajung până la 26 de grade.

ADVERTISEMENT

Ultima zi a săptămânii nu este însă de natură să ne mai îmbie să ieşim în parcuri, după cum ne avertizează meteorologul Alina Şerban, de la ANM.

“Duminică, temperaturile vor scădea în toate regiunile, astfel încât vremea va deveni chiar răcoroasă. Toate acestea sub influența unui front atmosferic rece care va traversa teritoriul țării noastre și va aduce mâine, pe lângă scăderea valorilor termice, și fenomene specifice instabilității atmosferice.

ADVERTISEMENT

Acestea vor fi mai frecvente și mai intense, probabil, în zona Olteniei, dar se vor manifesta și în celelalte regiuni, poate pe arii mai restrânse în partea de nord și de nord-est a teritoriului”, a declarat aceasta, la Antena 3 CNN.

Pentru săptămâna care urmează meteorologii prognozează că temperaturile se vor situa în general sub cele specifice perioadei, cu 13-14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral şi până la cel mult 24 de grade, cu mici variații, în vestul ţării.

ADVERTISEMENT

De duminică se va răci şi la Bucureşti, cu cel mult 17-18 grade în termometre, iar spre după-amiază cerul se va înora şi este posibilă apariţia ploilor, cu o foarte mare probabilitate ca acestea să fie și moderate cantitativ.

Bucureştenii nu scapă de vremea rea nici săptămâna viitoare, când temperaturile se vor menţine ușor sub normalul perioadei din calendar. “Temperatura nu va varia prea mult în jurul valorii de 18 grade și mai apar și ploi din când în când”, a mai spus Alina Şerban.

ADVERTISEMENT

Şi directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, ne atenţionează să nu ne facem prea mari speranţe de vreme bună pentru săptămâna viitoare. “Din păcate, așteptăm ca episodul de instabilitate să se mai prelungească, să avem în continuare și temperaturi ușor mai scăzute decât normalul”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT
Tags: