News

Se scumpesc țigările! Câți bani trebuie să scoată din buzunare fumătorii

Se scumpesc țigările, acesta este anunțul oficial al producătorilor care au precizat și cu cât saltă prețul pentru fiecare pachet în parte.
15.08.2021 | 16:05
Se scumpesc tigarile Cati bani trebuie sa scoata din buzunare fumatorii
Țigările se vor scumpi din prima zi a săptămânii viitoare. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

A devenit oficial – ceea ce inițial a pornit ca un simplu zvon este acum realitatea zilei de mâine. Țigările se scumpesc, conform celui mai mare producător de țigarete.

Reprezentanții companiei au anunțat că prețul va crește cu 50 de bani pentru fiecare pachet în parte.

ADVERTISEMENT

Se scumpesc țigările în România

Ața cum s-a întâmplat de fiecare dată, în zilele următoare, dar nu mai târziu de o săptămână este de așteptat ca și ceilalți producători de pe piață să anunțe majorarea tarifelor.

“De exemplu, dacă astăzi ați cumpărat un pachet de țigări cu 22 de lei, începând de mâine veți cumpăra același pachet de țigări cu 22,5 lei.

ADVERTISEMENT

Sigur, dacă pachetul de țigări face parte din oferta pe care producătorul o oferă.

Pentru un fumător care consumă un pachet de țigări pe zi această scumpire reprezintă 15 lei lunar dați în plus pe țigări sau 180 de lei pe an”, a precizat reporterul Antena 3 Silvian Trandafir.

Nu este pentru prima oară când țigările s-au scumpit în acest an. Astfel, în luna martie a intrat în vigoare o nouă majorare a accizelor la tutun.

ADVERTISEMENT

Prețul țigărilor a crescut atunci în medie cu 50 de bani la fiecare pachet achiziționat. De altfel, în prezent, prețul de vânzare al unui pachet de țigarete este de 20 de lei, însă în anumite cazuri ajunge şi la 26 de lei.

Aproximativ 80% din prețul unui pachet este reprezentat de accize, TVA și alte taxe plătite statului de către producători.

ADVERTISEMENT

De remarcat că statisticile oficile din ultimul an fără pandemie au arătat că cei din companiile de tutun au virat la bugetul statului circa 3,6 miliarde de euro.

Anul trecut, an în care întreaga planetă a traversat lupta anti COVID-19, sectorul tutunului a devenit cel mai consistent contribuabil pentru statul român.

De asemenea, penltima majorare a accizelor la tutun a avut loc în luna ianuarie, anul acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: