News

Se scumpeşte RCA! Lovitură pentru şoferi înainte de sezonul rece

28.10.2020 | 13:53
Se scumpeste RCA Lovitura pentru soferi inainte de sezonul rece
ADVERTISEMENT

Șoferii din România primesc o veste cruntă înainte de intrarea în sezonul rece: polițele RCA se vor majora cu câteva zeci de procente, anunță Economica.net.

La ora actuală, Euroins și City Insurance au ajuns să domine zona asigurărilor. Acestea dețin peste trei sferturi din volumele de vânzări și un estimat de peste 80% din totalul polițelor. Ambele companii au majorat și prețurile.

ADVERTISEMENT

Decizia vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) le-a impus celor două o serie de măsuri. Aceste schimbări vor veni, cel mai probabil, cu majorări în următoarea perioadă.

Lovitură pentru șoferii din România. Se scumpește RCA

Cei de la Economica.net scriu că ASF are atributul de a se asigura de stabilitatea financiară a societăților, adică de capacitatea lor de a își onora obligațiile. În acest context, Autoritatea poate impune refacerea calculelor privind prețurile.

ADVERTISEMENT

Astfel, instituția statului poate impune refacerea calculelor, iar acest lucru s-a întâmplat atât în cazul City Insurance, cât și al Euroins, în cadrul planurilor de măsuri stabilite de ASF pentru a remedia problemele identificate la cele două firme.

Chiar săptămâna trecută, atât Euroins cât și City Insurance au majorat prețurile RCA. City a modificat prețurile pentru asigurările pe perioade mai mici de un an, potrivit datelor prezentate de sursa citată. Pentru polițele pe șase luni, cel mai des cumpărate de români, prețurile City Insurance au crescut cel mai mult.

ADVERTISEMENT

Conform noilor creșteri, un șofer de 56 de ani care conduce un autoturism cu un motor de 1.9 litri va plăti la City Insurance, pentru șase luni de asigurare, aproape 400 de lei.

Noile prețuri RCA

Site-ul citat mai scrie că modificările de preț sunt vizibile și în vânzările marilor brokeri de asigurări.Un câștigător important a fost Grawe, care a crescut cu peste 230% în ceea ce privește numărul de polițe vândute. Au mai crescut și Omniasig (plus 60%), dar și Asirom (plus 20%).

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește valoarea creșterii asigurărilor RCA, vorbim de valori mai mari cu 10-15 procente. Specialiștii apreciază însă că acestea vor fi ușor de suportat de orice om care își permite o mașină, întrucât va duce la o rediversificare a pieței, dar, în mod normal și la reglarea comportamentului de plată a celor două firme care domină piața.

Cu alte cuvinte, dacă vor încasa mai mult pentru fiecare poliță, logic ar fi să și gestioneze mai bine dosarele de daună, procedură cu care au probleme în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: