Fotbal intern

Se sting legendele Petrolului. Camil Oprişan a murit în a doua zi a noului an

02.01.2021 | 15:31
Se sting legendele Petrolului Camil Oprisan a murit in a doua zi a noului an
Se sting legendele Petrolului. Camil Oprişan a murit în a doua zi a noului an. Foto: Petrolul Ploieşti Facebook
ADVERTISEMENT

Petrolul Ploieşti înseamnă pentru fotbalul românesc un centru de referinţă în istoria sportului cu balonul rotund. Chiar dacă acum gruparea fanion nu doar a oraşului “aurului negru”, ci a întregului judeţ Prahova, luptă din greu pentru a prinde barajul de promovare pentru a reveni în prima ligă, „galben-albşatrii” au fost un nume glorios pe harta fotbalului autohton.

Petrolul a fost campioană a României şi a câştigat şi trofeul Cupei României, cele două competiţii majore din fotbalul românesc. Patru titluri şi trei cupe se află în vitrina clubului, iar nume celebre precum Liverpool, Anderlecht, Ferencvaros, Dinamo Zagreb sau Swansea au jucat cu ploieştenii în cupele europene.

ADVERTISEMENT

De ani de zile, însă, Petrolul nu mai erupe la fel de puternic spre vârful piramidei. A avut o ultimă echipă valoroasă până în 2015, când anumite nereguli financiare au trimis-o până în liga judeţeană de unde a revenit pas cu pas până în eşalonul secund, unde se află şi acum.

Camil Oprişan a murit la vârsta de 73 de ani

Deocamdată, până la mult aşteptatul moment al reîntoarcerii în prima divizie, fanii prahoveni primesc veşti mai puţin plăcute. Nume importante din galeria jucătorilor anilor 60 ai secolului trecut, care câştigau ultimul titlu şi jucau în cupele europene, încep să plece unul câte unul spre Cer. Ultimul care a făcut acest drum fără întoarcere este Camil Oprişan.

ADVERTISEMENT

Camil Oprişan s-a stins di viaţă la vârsta de 73 de ani, chiar în a doua zi a noului an, făcând ca Petrolul să înceapă destul de puţin pozitiv intrarea în 2021. Camil Oprişan a fost unul dintre pilonii echipei prahovene din anii 60. Cariera sa a fost legată aproape în totalitate de culorile galben-albastre, cu excepţia unui singur sezon, 1965-66, când a îmbrăcat tricoul Siderurgistului Galaţi.

Comunicatul oficial al clubului Petrolul

“Început de an trist pentru familia petrolistă! S-a stins din viață, la vârsta de 73 de ani, Camil Oprișan, una dintre figurile emblematice ale istoriei clubului nostru.

ADVERTISEMENT

Component al generației care, din postura de campioană a României, disputa, în 1966, cele trei întâlniri cu FC Liverpool din cadrul Cupei Campionilor Europeni, Camil Oprișan a fost strâns legat, de-a lungul vieții, de culorile „galben-albastre”. A fost jucător și, în mai multe rânduri, antrenor al primei echipe, descoperitor de talente și mentor al multor generații de jucători, precum și șef al Centrului de Copii și Juniori al FC Petrolul Ploiești.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Odihnește-te în pace, Camil Oprișan!”.

Camil Oprişan nu s-a aflat însă pe teren tocmai la cele trei meciuri istorice cu Liverpool, pentru că erau exact în perioada când plecase la Galaţi, în 1966. Petrolul a pierdut cu 2-0 pe Anfield, după care a reuşit o senzaţională victorie cu 3-1 acasă şi a cedat cu 2-0 la Bruxelles, în baraj.

ADVERTISEMENT