Sport

Se știu echipele care au promovat în Premier League. Revenire pe prima scenă după 22 de ani. Cum arată programul barajului

Leicester și Ipswich sunt cele două echipe care au obținut direct promovarea în Premier League. Cei din urmă au revenit pe prima scenă după o pauză de 22 de ani.
04.05.2024 | 16:59
Se stiu echipele care au promovat in Premier League Revenire pe prima scena dupa 22 de ani Cum arata programul barajului
Fanii lui Ipswich Town au pătruns pe gazon după ce clubul a obținut promovarea în Premier League. Foto: X.
ADVERTISEMENT

Sâmbătă după-amiază au avut loc meciurile din ultima etapă, cea cu numărul 46, din Championship. Leicester și Ipswich sunt cele două formații care au obținut direct promovarea în Premier League, în timp ce Leeds – Norwich și Southampton – West Brom sunt meciurile de la baraj.

Se știu echipele care au promovat în Premier League. Ipswich, revenire pe prima scenă după 22 de ani

Leicester nu a avut emoții în ultima etapă din Championship. „Vulpile” au obținut matematic promovarea de pe primul loc încă din urmă cu o săptămână. În ultima rundă a sezonului, Leicester și-a permis să piardă cu Blackburn, scor 0-2.

ADVERTISEMENT

Cea de-a doua echipă care a obținut promovarea în Premier League este Ipswich. „Tractoriștii” au avut nevoie de o remiză pentru a termina sezonul pe locul 2 și pentru a nu depinde de rezultatul duelului dintre Leeds și Southampton.

Ipswich a revenit în Premier League după o perioadă de pauză de 22 de ani. „The Blues” a câștigat în ultima rundă din Championship, scor 2-0 cu Huddersfield, iar fanii au celebrat promovarea așa cum se cuvine.

ADVERTISEMENT

Recordul lui Ipswich după promovarea în Premier League

Ipswich a devenit prima echipă din 2012 până acum care promovează din League One în Championship, iar în stagiunea următoare direct în Premier League. Southampton a fost ultimul club care a bifat o astfel de bornă.

De-a lungul timpului, Ipswich Town a evoluat doar în cinci campanii de Premier League. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de „tractoriști” în sezonul 2000/2001, când au obținut locul 5 și s-au calificat în Cupa UEFA.

ADVERTISEMENT

În sezonul imediat următor, Ipswich a retrogradat în Championship după o serie de rezultate negative care le-au adus „albaștrilor” clasarea pe locul 18. La finalul meciului cu Huddersfield, fanii lui Ipswich au invadat terenul.

Cum arată tabloul barajului pentru promovarea în Premier League

Leeds a încheiat pe locul 3 în Championship, cu 90 de puncte. Southampton (87 de puncte), West Brom (75 de puncte) și Norwich (73 de puncte) sunt formațiile care au ocupat ultimele locuri de baraj la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Leeds – Norwich și Southampton – West Brom se vor duela în semifinalele play-off-ului, în sistem tur-retur, iar învingătoarele se vor duela în finala pentru promovarea în Premier League care va avea loc pe 26 mai, pe Wembley.

Meciurile din semifinale vor avea loc în perioada 12-17 mai. La polul opus, Birmingham, Huddersfield și Rotherham au retrogradat din Championship în liga a treia de fotbal din Anglia.

ADVERTISEMENT