Fotbal intern

Se știu primele 20 de echipe calificate la Euro 2020! Ultimele 4 se decid după barajul din martie

19.11.2019 | 23:44
Se stiu primele 20 de echipe calificate la Euro 2020 Ultimele 4 se decid dupa barajul din martie
ADVERTISEMENT

Preliminariile clasice pentru Campionatul European din 2020 s-au încheiat și se știu primele 20 de echipe calificate la turneul final de vara viitoare. Ultimele patru formații care vor participa la sărbătoarea de anul viitor se vor stabili în urma barajului din Liga Națiunilor care va avea loc în luna martie.

Se știu primele 20 de echipe calificate la Euro 2020

Primele 20 de echipe care au obținut calificarea la Euro 2020 după încheierea preliminariilor clasice sunt următoarele: Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveția, Danemarca, Croația, Țara Galilor, Spania, Suedia, Polonia, Austria, Franța, Turcia, Belgia, Rusia, Italia și Finlanda. Ultimii care și-au asigurat biletele au fost galezii, care au învins Ungaria, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Ultimele patru formații care vor merge la turneul final de vara viitoare se vor stabili în urma barajelor care vor avea loc în martie 2020. În urma partidelor din Liga Națiunilor, 16 formații și-au câștigat dreptul de a juca în acest play-off, printre ele fiind și România. Cele 16 reprezentative vor fi împărțite în patru grupe (tragerea la sorți va fi vineri, 22 noiembrie), unde se vor juca în sistemul semifinale (26 martie) și finale (31 martie). Câștigătoarele grupelor vor primi biletele pentru Euro 2020.

Contra a demisionat după ratarea calificării

Echipa națională a României a ratat calificarea la turneul final din preliminariile clasice, după ce a încheiat pe locul patru în Grupa F în urma Spaniei, Suediei și Norvegiei. În urma acestui insucces, selecționerul Cosmin Contra și-a anunțat demisia, tricolorii urmând să aibă un alt antrenor la barajul de anul viitor.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va ajunge la Euro 2020, reprezentativa României va juca doar două meciuri pe Arena Națională în faza grupelor, cel de-al treilea urmând să fie împotriva Olandei pe Johan Cruyff Arena din Amsterdam.