Sporturi

Se strică tradiţia în FCSB – U Craiova?! Probleme mari pentru roş-albaştri: 5 puncte nevralgice înainte de derby

08.03.2020 | 12:36
Se strica traditia in FCSB  U Craiova Probleme mari pentru rosalbastri 5 puncte nevralgice inainte de derby
ADVERTISEMENT

FCSB – Universitatea Craiova este cel mai aşteptat meci al săptămânii în fotbalul românesc. Roş-albaştrii au tradiţia de partea lor, dar jocul le dă mari speranţe oltenilor.


(P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,30 este cota pentru „Peste 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!


Probleme mari pentru roş-albaştri: 5 puncte nevralgice înainte de derby

Craiova nu se bazează doar pe evoluţiile bune din 2020, de când a venit Dan Nistor la echipă, ci şi pe problemele mari pe care le arată FCSB în primele meciuri din acest an.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Bogdan Vintilă a reuşit să câştige un singur meci în Liga 1 în cele 6 partide din 2020, împotriva lanternei FC Voluntari. În rest, remize cu Clinceni, Chindia, Botoşani şi înfrângeri cu CFR Cluj şi Dinamo.

Jocul suferă, nicio idee ofensivă

Roş-albaştrii au primit un boost de moral după revenirea cu Hermannstadt, dar evoluţiile sunt, în continuare, modeste. De altfel, până în minutul 80, diferenţele dintre FCSB şi sibieni au fost inexistente, chiar dacă pe teren erau toate vedetele echipei.

ADVERTISEMENT

Aşa au fost toate meciurile din acest an: posesie prelungită, de-a latul terenului, fără verticalizări, fără idei ofensive, iar atacul a suferit enorm, după cum s-a văzut de fiecare dată. Gigi Becali a dat vina pe Vintilă pentru că jucătorii nu sunt pregătiţi fizic, iar declaraţia patronului are validare în meciurile din Liga 1.

De asemenea, un alt motiv pentru jocul modest o reprezintă linia de mijloc a echipei. Cu excepţia lui Florin Tănase, singurul care a avut evoluţii peste media formaţiei, ceilalţi mai mult au dezamăgit, decât să impresioneze.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad, călcâiul lui Ahile la FCSB

Este clar, FCSB are o mare problemă între buturi, după plecarea-şoc a lui Bălgrădean la CFR Cluj. Cum era şi normal, Andrei Vlad îl va înlocui în poartă, dar nesiguranţa tuturor oamenilor din staff-ul echipei este evidentă.

FCSB caută deja un portar pentru sezonul următor, iar Florin Niţă este principala opţiune a lui Gigi Becali. Asta pentru că Vlad este nesigur, face multe greşeli. Chiar şi împotriva lui Hermannstadt a ieşit total greşit la 2-3 centrări ale sibienilor, chiar dacă la gol nu a avut vreo şansă.

ADVERTISEMENT
  • 15 goluri în 8 meciuri din Liga 1 a primit Vlad în acest sezon

Ce se întâmplă cu Panţîru?!

O altă problemă în formaţia lui Vintilă este Ionuţ Panţîru. Fotbalistul venit de la Iaşi a impresionat în prima parte a sezonului, dar apoi a intrat într-un con de umbră. Criticat de Becali, aşa cum se întâmplă cu toţi jucătorii de la FCSB, fundaşul stânga s-a şi accidentat, iar ultimele partide au fost destul de modeste.

Panţîru pare că se teme să mai încerce cursele pe benzi, lucru remarcat şi de Ilie Dumitrescu şi Helmuth Duckadam. Nu mai centrează, preferă să joace scurt, fără să se complice, şi de teama unor noi critici. Fundaşul de 23 de ani ar fi fost rezervă, cel mai probabil, dar grecul Soiledis este accidentat şi nu poate evolua împotriva Universităţii Craiova.

Mai mult, de la plecarea lui Cristi Manea la CFR Cluj, nici Vali Creţu, celălalt fundaş lateral, nu a mai avut aceleaşi evoluţii solide. Fără concurenţă pe post, Creţu are o scădere în prestaţiile din Liga 1.

Necunoscuta Florinel Coman

“Perla” lui Gigi Becali a jucat excelent în prima parte a sezonului, până la pauza competiţională. În schimb, în 2020, Florinel a jucat modest, a marcat un singur gol în campionat, dar a adus calificarea lui FCSB în semifinale după reuşita cu Hermannstadt. În ciuda golului de la mijlocul săptămânii, evoluţia lui Coman nu a convins nici în Cupa României.

Este într-o scădere evidentă de formă, fiind schimbat şi de Bogdan Vintilă în toate partidele din 2020. De altfel, de la meciul cu Dinamo până acum, a fost înlocuit chiar destul de devreme, până în minutul 75, în momente în care FCSB avea nevoie să mai marcheze pentru a lua cele 3 puncte.

Adrian Petre nu este o soluţie pentru atac

Cel puţin în acest moment, atacantul venit de la Esbjerg nu este o soluţie la FCSB. Forţat încă din primul minut de fiecare dată, Petre a fost schimbat de fiecare dată la pauză. Chiar şi modul de a-l introduce titular este ciudat. De obicei, un jucător abia transferat intră pe parcurs, 15 minute, 20, apoi din ce în ce mai mult.

Neavând relaţii de joc cu ceilalţi jucători ofensivi ai lui FCSB, Petre mai are nevoie de timp. Iar FCSB are probleme în acest compartiment şi după accidentarea lui Harlem Gnohere, cel care va absenta o lună de pe gazon din cauza unei rupturi la gambă.

  • 800.000 de euro a costat transferul lui Adrian Petre de la Esbjerg
ADVERTISEMENT