News

Se transmite coronavirusul prin contact sexual? Ce arată un studiu realizat în China

08.05.2020 | 09:44
Se transmite coronavirusul prin contact sexual Ce arata un studiu realizat in China
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință chinezi au realizat un studiu și spun că există o mică posibilitate ca noul tip de coronavirus să se transmită și prin contact sexual.

Se transmite coronavirusul prin contact sexual?

Conform Reuters, cercetătorii chinezi au testat sperma bărbaților infectați cu COVID-19 și au descoperit că o mică parte dintre ei aveau noul coronavirus în materialul seminal.

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat de medicii de la Spitalul Municipal Shangqiu din China pe 38 de bărbați internați cu coronavirus, a relevat că șase dintre ei (16%), au testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în materialul seminal.

”Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informațiile detaliate despre transmiterea virusului, timpul de supraviețuire și concentrarea în spermă. Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual, ar putea fi o parte critică a prevenție”, au scris doctorii în studiul publicat.

ADVERTISEMENT

”Prezența SARS-CoV-2 în spermă nu arată dacă virusul este activ și capabil să provoace infecție”

Experții independenți au spus că rezultatele sunt interesante, dar trebuie privite cu precauție, mai ales că alte studii nu au relevat prezzența virusului în spermă. Un studiu efectuat anterior pe 12 pacienți cu COVID-19 în China, în februarie și martie, a arătat că toți au fost negativi pentru SARS-CoV-2 la probele de spermă.

Allan Pacey, profesor de andrologie la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, a declarat că studiile nu trebuie considerate concludente, deoarece există unele dificultăți tehnice în testarea materialului seminal pentru viruși.

ADVERTISEMENT

”Prezența SARS-CoV-2 în spermă nu arată dacă virusul este activ și capabil să provoace infecție. Cu toate acestea, nu ar trebui să fim surprinși dacă virusul se găsește în materialul seminal al unor bărbați, deoarece același lucru s-a întâmplat și la alte virusuri precum Ebola și Zika”, a spus el.

Sheena Lewis, profesoară de medicină reproductivă la Queen’s University Belfast, a subliniat că rezultatele acestui studiu nu pot fi un etalon, dar a precizat că efectele pe termen lung ale SARS-CoV-2 asupra reproducerii masculine nu sunt încă cunoscute.

ADVERTISEMENT

Bărbaţii sunt mai predispuşi la deces din cauza COVID-19 decât femeile, aşa că doctorii încep să îi trateze cu ceva ce femeile au mai mult: hormoni sexuali feminini. La mijlocul lunii aprilie, medicii din Long Island, New York, au început să trateze pacienţii cu hormon estrogen, în încercarea de a creşte sistemul imunitar.

ADVERTISEMENT