Fotbal international

Se transmite la TV partida Leipzig – U Craiova? Ce se întâmplă cu drepturile

06.08.2018 | 15:05
Se transmite la TV partida Leipzig  U Craiova Ce se intampla cu drepturile

Se transmite la TV partida Leipzig – U Craiova? Sunt probleme cu prima manșă a turului trei preliminar din Europa League. Drepturile pentru meciul pe care formația lui Mangia trebuie să-l dispute în deplasare, în Germania,  joi, de la ora 19:00 nu au fost încă achiziționate de nicio televiziune și în acest moment șansele ca fanii să urmărească la televizor întâlnirea sunt destul de mici. Nici pentru meciul retur televiziunile de pe piață nu au ajuns la vreun numitor comun cu deținătorul de drepturi.

De remarcat că trupa antrenată de italianul Devis Mangia este ultima formaţie românească care va intra în luptă în Europa. Adversarul este unul de calibru, gruparea germană Red Bull Leipzig. Formaţia din Bănie a fost scutită de participarea în primele două tururi preliminare, după ce a câştigat Cupa României în faţa celor de la FC Hermannstadt. RB Leipzig este una dintre cele mai puternice echipe din preliminariile Europa League, şi a trecut cu 5-1 la general de formaţia suedeză Hacken.  Nemţii au câştigat cu 4-0 prima manşă, disputată pe teren propriu, iar în retur au remizat, 1-1, în ciuda faptului că au deschis primii scorul.

Se transmite la TV partida Leipzig – U Craiova?

Cele două formaţii se vor duela pentru prima dată pe 9 august în Germania, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Formaţia din Bănie se află la a doua participare din istorie, după reclădirea echipei, dar a avut ghinion și în acest sezon la tragerea de sorţi. Craiovenii au fost eliminaţi anul trecut de AC Milan, într-o dublă manşă câştigată la general cu 3-0 de către formaţia italiană. Mitriţă şi compania vor avea şi în sezonul 2018-2019 o misiune extrem de dificilă, în condiţiile în care RB Leipzig are un lot cotat la peste 200 de milioane de euro conform site-ului transfermarkt.de.

Mai mult de atât, sunt probleme serioase cu jocul oltenilor. Echipa e cu moralul la pământ înaintea deplasării de la Leipzig. Jucătorii lui Devis Mangia nu au reuşit să o învingă pe FC Botoşani şi  au terminat la egalitate, scor 2-2, în etapa a treia din Liga 1 Betano. La finalul meciului, Nicuşor Bancu s-a arătat  dezamăgit de remiza obţinută şi a tras un semnal de alarmă înainte de manşa tur cu RB Leipzig, din turul trei preliminar din Europa League.

Alex Mitriţă a reuşit o dublă în remiza cu FC Botoşani şi a anunţat că îşi dorea foarte mult victoria în partida din etapa a treia din Liga 1 Betano. “Nu au fost atât de importante golurile mele. Am fost conduşi şi am revenit, dar ne-au egalat la o fază fixă. Am avut două meciuri în care nu prea am jucat. Ne-am dorit victoria după seria asta proastă, din păcate nu am reuşit să luăm cele trei puncte. Trebuie să facem un meci mai bun. Avem şansa noastră şi trebuie să mergem la Leipzig şi să dăm totul. Presiunea a fost pe jucătorii tineri şi cu siguranţă ne vor ajuta în viitor. Am avut o problemă cu ghetele”, a precizat Alex Mitriţă.

Leipzig, o formaţie imprevizibilă

6 este poziţia pe care a încheiat sezonul în Bundesliga RB Leipzig