News

Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului de la Vaslui care a murit după rapel. Trupul acestuia, ridicat din capelă

24.03.2021 | 10:44
Rasturnare de situatie in cazul barbatului de la Vaslui care a murit dupa rapel Trupul acestuia ridicat din capela
ADVERTISEMENT

Situație neașteptată la Vaslui unde s-a decis necropsia în cazul bărbatului care a murit la 48 de ore după rapel.

Corpul bărbatului de 35 de ani a fost ridicat de poliţişti de la capela bisericii în care era depus, în vederea efectuării analizelor suplimentare. Fratele victimei este cântărețul Romeo Zaharia. Acesta a explicat pentru FANATIK cum a ajuns fratele său în stare critică la spital și ce scrie pe certificatul de deces.

ADVERTISEMENT

Familia a refuzat inițial necropsia, dar ulterior a revenit asupra deciziei. Pe certificatul de deces este trecută o afecțiune despre care apropiații nu știau nimic.

Ce scrie în certificatul de deces al bărbatului decedat la Vaslui la 48 de ore după rapel

Familia s-a răzgândit și cere necropsie după ce a observat că în certificatul de deces este trecut un ”lucru” despre care nu aveau ”cunoştinţă.”

ADVERTISEMENT

“Soţul meu avea probleme de sănătate pe care le cunoşteam de atâţia ani, dar pe certificat scrie de diabet zaharat şi că era insulino-dependent, lucru despre care nu aveam cunoştinţă, el nu a făcut niciodată insulină.

La început am spus că nu dorim autopsie, că vrem să-l îngropăm în linişte, pentru că el a suferit mult în viaţă şi să nu mai treacă prin aşa ceva, dar apoi ne-am gândit că e mai bine să se facă autopsie, să ştim exact ce s-a întâmplat. El şi-a pus mare speranţă în vaccin, eu l-am rugat să nu se vaccineze. Vrem să ştim dacă nu cumva vaccinul i-a grăbit moartea”, a declarat soţia bărbatului decedat, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Tânărul decedat era diagnosticat cu insuficienţă renală

Acesta era dependent de dializă de la vârsta de 14 ani, iar potrivit declaraţiei membrilor familiei, în cursul zilei de vineri, a făcut şi dializa şi vaccinul, iar apoi s-a simţit rău. Starea lui de sănătate s-a agravat ulterior. Cadrele medicale au transmis că nu există o legătură între deces și administrarea vaccinului.

ADVERTISEMENT

“Duminică dimineaţa, tânărul a fost găsit în stop cardio-respirator. Se încep manevrele de resuscitare, se aduce pacientul în UPU. În UPU, ionograma ne arată o concentraţie mare a potasiului, motiv pentru care el a făcut tulburări de ritm şi a instalat stopul cardio-respirator. Din punctul nostru de vedere, nu putem corela apariţia acestui eveniment cu a doua doză de vaccin, noi o corelăm cu faptul că potasiul era foarte mare şi potasiul peste 6 mEq/L predispune la morţi subite prin tulburări de ritm, ceea ce s-a şi întâmplat”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, dr. Lelia Croitoru, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT