News

Se vinde Pro TV? Ce companii ar fi interesate să cumpere postul de televiziune

15.06.2019 | 15:24
Se vinde Pro TV Ce companii ar fi interesate sa cumpere postul de televiziune

Central European media Enterprises (CME), compania care deține și postul de televiziune Pro TV se află în acest moment în discuții cu două firme care ar vrea să preia operațiunile din țara noastră, dar și din celelalte țări în care este prezentă.

Care sunt companiile interesate să cumpere postul de televiziune

Se pare că, compania care deține postul de televiziune Pro TV, Central European media Enterprises (CME) se gândește serios să vindă afacerea care are piață de desfacere în cinci țări din lume, printre care și România. Așadar, portalul CEETV a publicat o știre care arată că, cel puțin două companii internaționale sunt în discuții cu CME. Portalul a citat un site din Cehia – Hlidaci. „O sursă care și-a păstrat anonimatul a declarat site-ului Hlidaci că Petr Kellner – cel care controlează fondul de investiții PPF – este interesat de achiziția Nova TV, liderul pieței din Cehia. Este interesat nu doar de Nova, ci de întreaga companie CME.”, scrie paginademedia.ro.

Cele două companii care doresc să preia operațiunile din România și din cele patru țări în care este prezentă CME sunt Discovery și fondul de investiții, PPF Group. Sursa descrisă ca fiind ”un fost manager de la Nova TV”  mai spune că, pe lângă cele două companii mai este interesat și Ronald Lauder, fondator CME și acționar minoritar în cadrul companiei.

Discovery este o companie americană prezentă și în România prin mai multe televiziuni. Pe lângă canalele globale Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Travel Channel sau Eurosport, compania deține și televiziuni generaliste sau free-to-air în țări precum: Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Polonia, Germania și Italia. PPE Group este o companie olandeză deținută de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, Petr Kellner. Compania a fost fondată în anul 1991 și administrează investiții în mai multe domenii, cum ar fi: bănci, asigurări, finanțe, retail și imobiliare. PPE Group a mai vrut să cumpere în trecut compania de media, însă ulterior și-a retras oferta. Exact la fel a procedat și în cazul Nova Broadcasting, cel mai mare grup de media din Bulgaria când în ianuarie 2017 tranzacția a fost respinsă având în vedere concurența.

Compania CME va fi scoasă la vânzare
Discovery și PPE Group doresc să cumpere compania mamă a Pro TV, CME
Sursa foto: economica.net

Compania mamă a Pro TV, planuri de revizuire

CME a anunțat că ia în calcul mai multe variante: să vândă compania, în întregime sau pe bucăți, să fuzioneze cu un partener strategic sau chiar să continue business planul pe același model ca și până acum. Vestea a fost dată publicității în luna martie a acestui an.

Compania CME este prezentă în cinci țări. Pe lângă România, CME își mai desfășoară activitatea în Bulgaria, Cehia, Slovenia și Slovacia. Compania deține 30 de posturi de televiziune, iar cele mai profitabile afaceri le desfășoară în România și Cehia. Compania este listată la bursa de la New Yor și la cea din Praga.