News

Se vor majora încă o dată pensiile românilor în 2023? Răspunsul dat de ministrul Marius Budăi

În ultimele zile, în spațiul public s-a vorbit despre o nouă posibilă majorare pentru pensiile românilor în 2023. Ce spune ministrul PSD al muncii, Marius Budăi.
06.02.2023 | 08:54
Se vor majora inca o data pensiile romanilor in 2023 Raspunsul dat de ministrul Marius Budai
Ce spune ministrul muncii, Marius Budăi, despre o nouă majorare a pensiilor în 2023: ”Trebuie să fim foarte atenți”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De la 1 ianuarie 2023, pensiile românilor s-au majorat cu 12,5%. Luna trecută, în spațiul public s-a vehiculat ideea că, tot în acest an, seniorii țării ar putea să beneficieze de încă o indexare a veniturilor.

Ce spune ministrul muncii, Marius Budăi, despre o nouă majorare a pensiilor în 2023: ”Trebuie să fim foarte atenți”

Într-o intervenție avută duminică seara la o televiziune de știri, Marius Budăi, ministrul muncii, a transmis un mesaj pentru milioanele de români care așteaptă o nouă majorare a pensiilor în cursul anului 2023.

ADVERTISEMENT

Oficialul social-democrat din Guvern a ținut să evidențieze faptul că nu se opune unei astfel de măsuri, dar că o decizie finală va fi luată în interiorul coaliției aflate la guvernare.

”Orice majorare nu este legată de executarea rotativei. La preluarea guvernării, nu ne aşteptam să avem un război la graniţă. Trebuie să fim foarte atenţi ca acele venituri pentru acele categorii vulnerabile de angajaţi/pensionari să fie ajutate să treacă peste această perioadă.

ADVERTISEMENT

Nu confirm şi nici nu infirm, când vom avea ceva de comentat, vom comunica transparent”, a afirmat ministrul muncii, la România TV.

Vorbind despre recalcularea pensiilor, Marius Budăi a explicat că ”mergem în continuare cu evaluarea şi preluare datelor în format electronic până vom avea legea finală, analiza pleacă de la Legea 127. Trebuie văzut în contextul economic actual, în ce perioadă îşi permite România din punct de vedere bugetar să rezolve acest impact”.

ADVERTISEMENT

Punctul de pensie, majorare cu 12,5% de la 1 ianuarie 2023

De la 1 ianuarie 2023, punctul de pensie a ajuns la 1.785 lei, o majorare de 12,5%, comparativ cu 2022.

Pe lângă această indexare generală, pensionarii cu venituri mai mici de 3.000 de lei primesc și două tipuri de ajutoare, în două tranșe, în ianuarie și octombrie.

ADVERTISEMENT

Românii cu venituri de până la 1.500 de lei primesc 1.000 de lei, cei cu venituri între 1.501 lei și 2.000 lei primesc 800 de lei, iar cei cu venituri lunare între 2.001 lei și 3.000 lei primesc 600 de lei.

ADVERTISEMENT