Fotbal intern

Sean McDermott este portarul pe care îl vrea Dinamo! Înlocuitorul lui Penedo, format la Arsenal Londra!

09.01.2019 | 00:45
Sean McDermott este portarul pe care il vrea Dinamo Inlocuitorul lui Penedo format la Arsenal Londra
ADVERTISEMENT

Transferuri pe bandă rulantă la formația din Ștefan cel Mare înaintea plecării în Antalya, pentru cantonamentul de iarnă. Mircea Rednic i-a convins pe Jordan Mustoe și pe Kevin Krans să semneze cu gruparea alb-roșie, iar FANATIK vă prezintă și al treilea transfer al “câinilor”. Sean McDermott este portarul pe care îl vrea Dinamo!

Are 25 de ani, a evoluat până acum la Kristiansund în prima ligă din Norvegia și cochetează cu naționala Irlandei!

ADVERTISEMENT

Sean McDermott este portarul pe care îl vrea Dinamo! A fost în lotul lărgit al Irlandei

Antrenorul alb-roșilor tace și le face. După plecarea lui Jaime Penedo, dat afară pentru că nu mai dădea randamentul necesar, Dinamo s-a bazat pe Vlad Muțiu pentru postul de titular între buturi. Acum, însă, formația din Ștefan cel Mare încearcă să dea o lovitură pentru Liga 1 Betano: îl vrea pe Sean McDermott, un portar de 25 de ani din Norvegia!

Sean McDermott în tricoul naţionalei Irlandei
Sean McDermott a jucat pentru Irlanda la nivelul naționalelor U17, U19 și U21

McDermott are o înălțime de 1,85 metri și dublă cetățenie, irlandeză și norvegiană. El a jucat pentru naționalele U17, U19 și U21 ale Irlandei și a făcut parte din lotul lărgit al acestei țări în mai multe rânduri, fără a bifa însă niciun meci la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

A jucat la juniorii lui Arsenal Londra și e titular în Norvegia!

Aducerea lui McDermott ar reprezenta garanția că poarta lui Dinamo va fi “sigilată”, dar aducerea acestuia nu este foarte simplă. El este titularul celor de la Kristiansud, din prima ligă norvegiană, și are o cotă de piață de 500.000 de euro, conform transfermarkt.

Sean McDermott Arsenal
Sean McDermott, în poarta celor de la Arsenal U18, într-un meci cu Chelsea U18, disputat în 2011

Adus în ianuarie 2017, liber de contract, de la Ullensaker/Kisa, McDermott a jucat în 62 de meciuri pentru Kristiansud. Conform informațiilor FANATIK, acesta ar avea o clauză prin care poate pleca din Norvegia. Irlandezul ar putea devenit “câine” în următoarele zile. Pe lângă McDermott, dinamoviștilor le-a mai fost propus un goalkeeper, tot irlandez, dar acesta ar deveni o variantă doar dacă aducerea primului va pica.

ADVERTISEMENT