Life

Zelenski la Premiile Oscar 2022. „Îmi voi distruge trofeele în public!” Sean Penn vrea boicotarea evenimentului dacă președintele Ucrainei nu e invitat

Actorul american Sean Penn vrea boicotarea Premiilor Oscar 2022, dacă lui Volodimir Zelenski nu i se va oferi ocazia să vorbească în timpul evenimentului.
27.03.2022 | 12:15
Zelenski la Premiile Oscar 2022 Imi voi distruge trofeele in public Sean Penn vrea boicotarea evenimentului daca presedintele Ucrainei nu e invitat
ADVERTISEMENT

Mai este doar o zi până la decernarea Premiilor Oscar 2022. Controversele sunt nelipsite, însă. Actorul american Sean Penn cere  Academiei de Arte și Științe Cinematografice să-i permită lui Volodomir Zelenski să ia cuvântul, prin videoconferință, în timpul grandiosului eveniment.

Sean Penn are informații conform cărora Zelenski nu va avea ocazia să vorbească la Premiile Oscar 2022

Dacă Academia nu-i va respecta solicitarea, Sean Penn vrea ca ceremonia să fie boicotată. În cadrul unei intervenții pentru CNN Polonia, actorul a spus că deține informații potrivit cărora președintelui Ucrainei nu i se va oferi oportunitatea de a vorbi la Premiile Oscar 2022.

ADVERTISEMENT

”Academia trebuie să-i ofere oportunitatea de a vorbi cu noi toți în timpul galei. Știu că sunt unii – și uneori este valabil – care spun că politica este un lucru, divertismentul, alt lucru. (…)

Însă în acest caz, ar fi oportun ca la Premiile Oscar să i se dea ocazia președintelui Zelenski să intervină și să se adreseze tuturor”, a spus Sean Penn pentru CNN Polonia.

ADVERTISEMENT

Totodată, actorul mai solicită colegilor de breaslă să protesteze dacă vor observa că organizatorii nu vor lua în considerare cererea sa.

”Dacă Academia a ales să nu facă asta, dacă prezentatorii au ales să nu vorbească cu conducerea din Ucraina, care încasează gloanțe și bombe pentru noi toți, alături de copiii ucraineni pe care încearcă să-i protejeze, atunci cred că Academia e implicată în cel mai urât și regretabil episod în toată istoria Hollywood-ului. Dacă se va ajunge la aşa ceva, eu îmi voi distruge trofeele în public. 

ADVERTISEMENT

Sper să nu fie cazul. Dacă acest lucru se întâmplă, aș încuraja pe oricine este implicat, deși este momentul lor să celebreze filmele lor, să se ridice și să protesteze și să boicoteze premiile.

Iar eu personal, când mă întorc, îmi voi exprima opoziția public”, a mai transmis Sean Penn.

Legătura dintre Sean Penn și Volodimir Zelenski

Sean Penn se afla în Ucraina atunci când a izbucnit războiul, declanșat de Rusia. El avut o întâlnire cu Volodimir Zelenski înainte și după invazia Kremlinului, în scopul realizării unui film documentar.

ADVERTISEMENT

Sean Penn s-a aflat printre cei care au fugit din Ucraina, pe jos, deplasându-se către Polonia.

”Împreună cu doi colegi, am mers câțiva kilometri până la granița poloneză, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului”, a mai precizat Penn.

ADVERTISEMENT