Hotnews

Seară de Cartea Recordurilor la Eurovision

Finala Eurovision 2015. Cu doar câteva ore înaintea finalei celei de-a 60-a ediţii a Eurovision Song Contest, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune a intrat în Cartea Recordurilor - Guinness...
Autor: Ionuţ Cataramă | 23.05.2015 | 21:06
Seară de Cartea Recordurilor la Eurovision

Finala Eurovision 2015. Cu doar câteva ore înaintea finalei celei de-a 60-a ediţii a Eurovision Song Contest, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune a intrat în Cartea Recordurilor – Guinness World Record – pentru cel mai ”longeviv” concurs muzical televizat din lume. Un reprezentant al Cărţii Recordurilor a fost prezent la Viena, în Austria, unde are loc finala Eurovision 2015 pentru oferi premiul. Din partea au acceptat distincţia directorul general Ingrid Delterne şi observatorul executiv Jon Ola Sand.

Finala din această seară a Eurovision 2015 va fi urmărită de peste 200 de milioane de oameni din 45 de ţări.

Finala Eurovision 2015. Un show unic în televiziune

”Suntem foarte încăntaţi că am primit acest premiu cu ocazia celei de-a 60-a ediţii a Eurovision Song Contest”, a spus Ingrid Delterne, adăugând: ”Este un show unic în televizune. Eurovsion i-a ţinut aproape pe europeni de şase decenii. În timp ce alte formate de emisiuni-concurs au venit şi au plecat, Eurovsion a rezistat şi în acest an este mai popular ca niciodată.”

Ideea concursului Eurovision i-a venit preşedintelui Uniunii Europeane de Radio şi Televiziune Marcel Bezencon în anii ’50, iar primele decizii în acest sens au fost luate în 1955, la Monaco.

Primul concurs Eurovision a avut loc în mai 1956, la Lugano, în Elveţia. Spectacolul a fost organizat în fiecare an de atunci şi în cele şase decenii de existenţă a vizitat 40 de oraşe în 25 de ţări.

În total, 52 de ţări au participat la Eurovision. Cea mai recentă este prezentă în acest an şi este cât se poate de exotică: Australia, ţară unde publicul urmăreşte cu interes competiţia muzicală europeană de ani buni.

Guinness World Records, care a purtat, până în anul 2000, numele de The Guinness Book of Records, este o carte publicată anual în care sunt găsite cele mai relevante, dar şi bizare recorduri mondiale.

În Cartea Recordurilor sunt trecute atât performanţe umane, dar şi evenimente şi informaţii extreme ale lumii naturale. Chiar şi Cartea Recordurilor deţine un record mondial, fiind cea mai vândută serie de carte care deţine drepturi de copyright.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!