Fotbal intern

Seară de neuitat pentru Alex Pașcanu! Ce record a egalat cu golul decisiv din Ungaria U21 – România U21 1-2

27.03.2021 | 21:37
Seara de neuitat pentru Alex Pascanu Ce record a egalat cu golul decisiv din Ungaria U21  Romania U21 12
ADVERTISEMENT

Fundașul central al naționalei lui Adrian Mutu, Alex Pașcanu, a reușit să aducă prima victorie a „tricolorilor” mici împotriva Ungariei și a egalat un record important în urma acestui meci care aduce calificarea României.

Alex Pașcanu a fost unul dintre jucătorii de bază la naționala U21 în ultimele două campanii de calificare la Campionatul European U21, iar la meciul cu Germania va intra definitiv în istoria naționalei de tineret a României.

ADVERTISEMENT

Naționala pregătită de Adrian Mutu se află cu un pas în sferturile de finală ale EURO U21 2021, obținând calificarea chiar în fața țării gazdă, Ungaria, rivala istorică, într-un meci în care echipa noastră a fost dezavantajată clar de arbitraj.

Alex Pașcanu egalează recordul de meciuri al lui Ionut Luțu la echipa națională de tineret a României

Alex Pașcanu este alături de Alexandru Mățan unul dintre eroii partidei cu rivala Ungaria și are șanse mari să fie pe teren și la ultimul meci din grupă împotriva Germaniei, unde va egala recordul de meciuri în tricoul „tricolorilor mici” cu 28 de meciuri la U21, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Ionuț Luțu a fost golgheterul naționalei de tineret și a contribuit decisiv la calificarea României la Campionatul European de tineret din 1998, când a marcat nu mai puțin de 15 goluri: „Pentru mine a fost o onoare și o responsabilitate mare să port banderola de căpitan. A fost cea mai mare realizare. Orice jucător își dorește să joace la Campionate Mondiale, Europene și să câștige trofee”, spunea Luțu despre acea performanță.

Stoperul celor de la Ponferradina⁠ are 24 de meciuri în acest sezon pentru echipa spaniolă din liga a doua, la doar 22 de ani și este evaluat conform transfermarkt la 700.000 de euro. Bârlădeanul mai are contract cu echipa spaniolă până la 30 iunie 2022 și este cel mai vechi jucător al României U21, unde a debutat pe 24 martie 2017, la 18 ani și cinci luni cu Daniel Isăilă.

ADVERTISEMENT

Alex Pașcanu și-a adus aminte de debutul la naționala de tineret: „Eram fericit că voi avea șansa!”

Alex Pașcanu și-a adus aminte de meciul în care a debutat la echipa națională de tineret în urma cu mai bine de trei ani și a povestit ce gânduri îi treceau prin cap în acele momente: „Acum 3 ani și jumătate am fost prima dată la naționala U21. Eram fericit că voi avea șansa să vin la tineretul României. Am trăit multe momente speciale, frumoase, pe care nu le voi uita”, spunea fundașul central.

Elevul lui Adrian Mutu știe care este cel mai important atu al echipei naționale Under-21 a României și crede cu tărie că asta îi va ajuta să repete performanța din 2019 de la Campionatul European: „Am avut un spirit de echipă foarte bun, am luptat ca o echipă și am arătat ce înseamnă spiritul de a fi român, de a lupta pentru fiecare minge și în fiecare moment. Ne-am ajutat unii pe alții, ăsta este plusul nostru și trebuie să îl menținem”, a declarat Pașcanu înainte de meciul cu Ungaria.

ADVERTISEMENT

România va întâlni Germania într-o reeditare a semifinalei de la Campionatul European din 2019, marți, 31 martie, de la ora 19:00, meci în care Alex Pașcanu ar putea să doboare recordul de partide al lui Ionuț Luțu.

  • 28 de meciuri are Alex Pașcanu pentru România U21, la egalitate cu Ionuț Luțu
  • 700.000 de euro e cota fundașul central
ADVERTISEMENT