Sport

Seară magică pentru fotbalul italian. Presa din Peninsulă exultă după victoriile lui Napoli și Inter: ”Noapte istorică”

Fotbalul din Italia pare că a înviat după victoriile obținute de Inter și Napoli în Champions League, iar presa nu a făcut rabat la elogii pentru a marca momentul.
05.10.2022 | 00:44
Seara magica pentru fotbalul italian Presa din Peninsula exulta dupa victoriile lui Napoli si Inter Noapte istorica
Fotbalul din Italia pare că a înviat după victoriile obținute de Inter și Napoli în Champions League, iar presa nu a făcut rabat la elogii pentru a marca momentul. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Trupa lui Simone Inzaghi a trecut acasă de Barcelona cu 1-0 după reușita lui Hakan Calhanoglu, în timp ce napoletanii au făcut instrucție cu Ajax la Amsterdam și s-a impus cu un ireal 6-1.

Victoriile lui Napoli și Inter, lăudate de presa din Italia

Așa cum era de așteptat, presa italiană a avut numai cuvinte de laudă pentru Napoli și Inter după victoriile magnifice obținute în etapa a 3-a din Champions League, care le dă dreptul să spere la calificarea în optimi.

ADVERTISEMENT

”Napoli este o minune”, a titrat Gazzetta dello Sport, după victoria neverosimilă din meciul cu Ajax, care o pune echipa lui Luciano Spalletti în postura de mare favorită a grupei. ”Trei meciuri, trei victorii. Unul mai convingător decât celălalt. Napoli nu face diferența între Italia și Europa: continuă să vrăjească chiar și în Champions League.

Victoria de la Amsterdam împotriva lui Ajax face istorie. Se știa că Ajax nu trece printr-un moment grozav: remizaseră împotriva modestei Go Ahead Eagles. Dar toate acestea nu trebuie să umbrească performanța nebună a lui Napoli, care atunci când are spațiu și își poate exprima fotbalul devine devastatoare.

ADVERTISEMENT

Foarte bine Raspadori, autorul unei ‘duble’, de neoprit Kvaratskhelia, un jucător care seamănă cu Steph Curry pentru modul în care condiţionează întreaga fază defensivă a adversarilor. Și felicitări lui Spalletti pentru mentalitatea echipei: de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, Napoli a continuat să joace până la final”, a scris publicația italiană.

Italienii au folosit toate epitetele pentru Napoli

Sub titlul ”Noapte istorică pentru azzurri”, Corriere dello Sport notează: ”Una dintre cele mai frumoase nopți din istoria lui Napoli se termină aici. 6-1 cu Ajax, care a fost copleșită de fluierături. Azzurrii au dominat din primul până în ultimul minut, au maxim de puncte în Champions League și cel mai bun atac din competiție”.

ADVERTISEMENT

”O nouă capodoperă a lui Spalletti: Napoli extraterestru” este titlul din Tuttosport. ”Un Napoli irezistibil o anihilează pe Ajax la Amsterdam. Victorie cu 6-1 pentru echipa lui Luciano Spalletti, care revine de la 0-1”, au scris jurnaliștii italieni.

Site-ul tuttonapoli.net a folosit un joc de cuvinte în titlul cronicii de la Amsterdam: ”Napoli 6 grande” (n.r. – Napoli ești mare). ”Mama mia ce Napoli. O victorie spectaculoasă, alcătuită din joc și intensitate, din răutate și foame de rezultat care va rămâne în analele clubului. O primă jumătate stratosferică.

ADVERTISEMENT

Pentru prima dată în istorie, Napoli a marcat șase goluri în deplasare în competiția europeană. De asemenea, a egalat cea mai mare diferență într-un meci european, după ce a mai câștigat cu 5-0 partidele cu Vllaznia, Club Brugge și Midtjylland”, a notat sursa citată.

Calhanoglu, eroul Interului

Presa italiană a elogiat și victoria muncită pe care Inter a realizat-o în fața Barcelonei, într-un meci marcat de o mulțime de faze controversate. În acest moment, echipa lui Simone Inzaghi pare mai aproape de calificarea în optimi.

”Inter, victorie cu inima”, a titrat Gazzeta dello Sport, care a continuat: ”Nu există o modalitate mai bună de a te ridica dintr-un moment de criză decât să învingi Barcelona cu un test de suferință și caracter și să te apropii de calificarea în optimile de finală ale Champions League”.

Sub titlul ”Calhanoglu s-a ocupat de această seară”, Corierre dello Sport laudă prestația fantastică milanezilor: ”O victorie dureroasă, o victorie care înseamnă mult, o victorie care poate relua un sezon.

O magie de la Calhanoglu îi permite Inter-ului lui Inzaghi să învingă Barcelona lui Xavi pe San Siro și să se detașeze de catalani în clasamentul grupei la jumătatea drumului”.

”Calhanoglu trage Interul după el”, este titlul dat de Tuttosport. ”Inter a învins Barcelona cu 1-0 datorită unui gol marcat de Calhanoglu la finalul primei reprize. Nerazzurrii, veniți după greaua înfrângere din campionat cu Roma, se relansează în Champions League cu o performanță extraordinată și câștigă trei puncte de aur în clasament”, au notat jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT