Fotbal international

Seara pe care Luis Suarez ar vrea să o uite. A dat 24 de pase, dintre care 9 au fost la reluarea jocului, de la centrul terenului

15.08.2020 | 14:40
Seara pe care Luis Suarez ar vrea sa o uite A dat 24 de pase dintre care 9 au fost la reluarea jocului de la centrul terenului
ADVERTISEMENT

Barcelona a trăit pe Jose Alvalade din Lisabona una dintre cele mai negre seri din istorie şi cu siguranţă cea mai întunecată în cupele europene. Niciodată gruparea catalană nu a mai luat opt goluri, aşa cum s-a întâmplat vineri seară, când Bayern Munchen nu a avut pic de milă şi i-a numărat în genunchi pe Messi şi colegii lui.

Barca a fost pur şi simplu maltrată de pumnii unui boxer care nu s-a oprit nici un moment şi care a lovit nimicitor de opt ori, ceva care înaintea partidei ar fi părut un rezultat ireal. Catalanii au fost groggy încă din minutul 3 şi nu au ieşit de pe teren înainte de timp deoarece în fotbal nu există regula din box să arunci prosopul, abandonând.

ADVERTISEMENT

Vedetele catalanilor, începând de la cel care are cel mai mare salariu din lume, Lionel Messi, 45 de milioane euro net lunar, au fost reduse la tăcere, părând nişte amatori pe lângă jucătorii lui Hans Flick, iar cel mai bun indicator îl reprezintă statisticile partidei.

Luis Suarez a marcat un gol şi s-a “remarcat” prin pasele date la reluarea jocului, de la centru

O astfel de statistică ne arată că în afara acelei sclipiri de la faza celui de-al doilea gol al Barcelonei, când l-a întors frumos pe Jerome Boateng aportul vârfului Luis Suarez a fost unul mai mult decât modest.

ADVERTISEMENT

Luis Suarez este vârful de atac al catalanilor, pe la care, în mod normal, trebuiau să treacă multe dintre baloanele ajunse în preajma careului lui Manuel Neuer, dar în acest meci el a dat, pe toată durata celor 90 de minute, doar 24 de pase!

Poate fi ultimul meci la Barcelona

Dintre cele 24 de pase date de Suarez, nouă au fost de la centrul terenului, în momentul în care a repus balonul în joc, opt după golurile lui Bayern și una în startul reprizei! Recunoscutele combinaţii cu Messi au fost doar o amintire în acest meci.

ADVERTISEMENT

Nu este exclus ca acesta să fii reprezentat şi cântecul de lebădă al atacantului uruguayan în tricoul blaugrana, pentru că s-au înmulţit vocile care susţin că Luis Suarez ar urma să plece în această vară.

E aşteptat în Qatar şi în MLS

Destinaţia ar putea fi echipa Al Arabi din campionatul Qatar, acolo unde un alt nume mare de la Barcelona este acum antrenor, Xavi Hernandez, care a refuzat pentru a doua oară banca de pe Nou Camp, iar a doua ar fi în MLS.

ADVERTISEMENT

“Vrea să ajungă în MLS. Luis mă întreabă mereu despre liga americană. Visul său a fost să joace la Barcelona. Joacă la un nivel excelent şi se simte bine, dar, mai devreme sau mai târziu, va ajunge în MLS.

A venit pe Nou Camp în 2014

I-ar plăcea să poată juca pentru Seattle Sounders, chiar dacă este mult mai greu de realizat acest lucru. Cred că e doar o chestiune de timp până va ajunge aici” , a declarat Nicolas Lodeiro, coleg cu Suarez la naţionala Uruguayului.

Luis Suarez a ajuns la Barcelona în 2014, catalanii plătind lui Liverpool pentru el aproximativ 80 de milioane euro şi a alcătuit până în 2017 celebra tripletă ofensivă a Barcei, MSN, adică Messi-Suarez-Neymar.

ADVERTISEMENT