Sport

Seară plină de recorduri în UEFA Champions League. Mohamed Salah a realizat cel mai rapid hattrick

Cele 36 de goluri și mulțimea de parade consemnate în cele 8 meciuri de Liga Campionilor le-au dat serios de lucru statisticienilor.
13.10.2022 | 01:22
Seara plina de recorduri in UEFA Champions League Mohamed Salah a realizat cel mai rapid hattrick
Mo Salah a marcat cel mai rapid hattrick din istoria Ligii Campionilor. 6 minute și 12 secunde au trecut de la prima la ultima reușită.
ADVERTISEMENT

Liga Campionilor și-a reconfirmat statutul de competiție spectacol. Și, dincolo de miza reprezentată de primăvara europeană, a oferit miercuri o medie de 4, 5 goluri per partidă, dar și prestații de excepție ale portarilor. Astfel că statisticienii nu au prididit să ofere cifre de referință pentru istoria competiției.

Diogo Costa, momente unice în istoria Champions League: pasă de gol și penalty apărat

Doi portari au ieșit în evidență în meciurile de miercuri seară. Și, pentru a respecta cronologia, începem cu Simon Mignolet, goalkeeper-ul celor de la Club Brugge.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al lui Liverpool a reușit nu doar să nu primească gol de la Atletico Madrid. Ci și 14 parade în cele două jocuri cu echipa antrenată de Diego Simeone. Performanțe unice din 2003-04 încoace. Cu care și-a calificat echipa în primăvara europeană.

A urmat, în meciurile serii, performanța unică a lui Diogo Costa în jocul arbitrat de Istvan Kovacs. Portarul lui FC Porto a oferit un assist la reușita din minutul 6 a lui Galeno.

ADVERTISEMENT

Pentru ca, zece minute mai târziu, să pareze lovitura de pedeapsă executată de Kerem Demirbay acordată pentru un fault asupra lui Mitchel Bakker.

Liverpool vine cu trei propuneri. Mo Salah se laudă cu cel mai rapid hattrick din istoria Champions League

Rangers FC a deschis scorul în fața lui Liverpool. Însă de această dată trupa lui Jurgen Klopp a reacționat în maniera în care trebuie să o facă o echipă mare.

ADVERTISEMENT

”Cormoranii” au vrut parcă să își spele toate păcatele din această stagiune. Și au marcat până la finalul jocului de nu mai puțin de șapte ori.

Prilej pentru Firmino să bifeze a șasea ”dublă” în UEFA Champions League. Un record egalat pentru Liverpool, performanța fiind izbutită anterior și de Mo Salah.

ADVERTISEMENT

Și tot în contul brazilianului regăsim și o altă performanță. A ajuns la 12 pase decisive în Liga Campionilor, egalând astfel performanța de referință pentru acest club, stabilită anterior și de Steven Gerrard și James Milner.

Nici Salah nu s-a lăsat mai prejos. După un start de sezon mai degrabă modest, a înscris de trei ori. Mai mult, între prima și ultima sa reușită s-au scurs doar 6 minute și 12 secunde. Cel mai rapid hattrick din istoria competiției.

Și tot la capitolul recorduri trebuie să-l trecem și pe Diogo Jota, care a oferit assist-urile la toate cele trei goluri marcate de Salah. Este prima dată când avem parte de o asemenea performanță din martie 2012 încoace, când Frank Ribery i-a pasat decisiv lui Mario Gomez la toate cele trei goluri înscrise de acesta în meciul Bayern – FC Basel.

Kane – Son, un cuplu letal

Tot de la o formație din Premier League vine și ultima propunere din această serie. Mai precis de la Tottenham, care s-a impus cu 3-2 în fața lui Eintracht Frankfurt.

Un succes ”clădit” cu ajutorul reușitelor lui Son Heung-Min, care a reușit o dublă, și Harry Kane. În plus, la golul de 1-1, cei doi au reușit să ajungă la cota 50 în ceea ce privește numărul reușitelor la care și-au oferit unul altuia pase decisive.

ADVERTISEMENT