Sport

Seara surprizelor în Champions League! Manchester City, PSG şi Real Madrid, remize neaşteptate! Juventus, marea decepţie

Prima seară a etapei a 4-a din grupele Champions League a oferit surprize pe bandă rulantă. Mari favorite, Manchester City, PSG, Real Madrid şi Juventus nu au câştigat.
12.10.2022 | 00:41
Seara surprizelor in Champions League Manchester City PSG si Real Madrid remize neasteptate Juventus marea deceptie
Etapa a 4-a a început cu o seară plină de surprize în grupele Champions League
ADVERTISEMENT

A fost seara surprizelor în etapa a 4-a din grupele Champions League, iar totul a început cu cele două meciuri jucate marţi, de la 19:45. Manchester City a fost ţinută în şah de FC Copenhaga, în timp ce Juventus a pierdut pe terenul lui Maccabi Haifa.

Manchester City şi Juventus au oferit primele mari surprize ale serii în etapa a 4-a din grupele Champions League

Maşinăria de goluri a lui Manchester City s-a gripat în Danemarca, de unde a plecat doar cu 1 punct, după 0-0 cu FC Copenhaga. Campioana Angliei poate să acuze şi ghinionul, mai ales că a avut un gol anulat, cu sistemul VAR, în minutul 11, ca mai apoi Riyad Mahrez să rateze o lovitură de la 11 metri. La capătul primelor 30 de minute, “cetăţenii” au rămas în zece, după ce Sergio Gomez a fost eliminat pentru un fault în poziţie de ultim apărător.

ADVERTISEMENT

Surpriza a venit şi din partea lui Pep Guardiola, care nu l-a utilizat deloc pe Erling Haaland. Norvegianul a privit de pe bancă semieşecul lui Manchester City. Cu toate acestea, după ce Sevilla nu a fost în stare să o învingă pe Borussia Dortmund, englezii au devenit prima echipă care şi-a asigurat calificarea în optimile de finală.

Juventus şi-a complicat soarta în Grupa H, după 0-2 cu Maccabi Haifa. “Bătrâna Doamnă” a avut o evoluţie dezastruoasă în Israel, unde dubla lui Omer Atzili a pecetluit soarta celor 3 puncte. Pentru italienii urmează dubla cu Benfica şi PSG, iar şansele pentru o calificare în optimile de finală sunt din ce în ce mai mici.

ADVERTISEMENT
clasament
Clasamentul Grupelor E-H din Champions League

PSG, fără Lionel Messi, încă o remiză cu Benfica. Real Madrid a egalat la ultima fază

PSG nu a reuşit să profite de înfrângerea lui Juventus. O victorie cu Benfica îi aducea biletele pentru optimile de finală, iar golul lui Kylian Mbappe deschisese drumul spre succes. Reuşita francezului a venit sub ochii lui Lionel Messi, spectator de lux pe “Parc des Princes”, după ce s-a accidentat înaintea meciului.

În minutul 62, Marco Verratti a comis un fault stupid în careu, iar Joao Mario a adus egalarea dintr-o lovitură de la 11 metri. La final, PSG şi Benfica au remizat, scor 1-1, la fel cum se întâmplase şi în urmă cu o săptămână, la Lisabona.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a ratat, la rândul ei, şansa de a-şi asigura calificarea în optimile de finală încă din etapa a 4-a. Cu gândul la El Clasico din weekend, “galacticii” s-au văzut conduşi de Şahtior Doneţk, după golul din minutul 46 al lui Zubkov.

Jucătorii lui Carlo Ancelotti au forţat egalarea, care a venit la ultima fază a meciului, în minutul 90+5, când Antonio Rudiger a înscris în urma unei greşeli mari a lui Anatoli Turbin, portarul ucrainenilor.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund nu a mai făcut spectacol cu Sevilla

Ultima surpriză a venit din Germania, unde Borussia Dortmund nu a reuşit s-o învingă pe Sevilla. După victoria din Spania, scor 4-1, care a dus la demiterea lui Julen Loptegui, nemţii s-au văzut conduşi din minutul 18, când Tanguy Nianzou l-a învins pe Gregor Kobel. Jude Bellingham a egalat pe finalul primei reprize, dar BVB nu a fost în stare să marcheze şi golul 2, care i-ar fi adus calificarea în optimile de finală.

Chelsea a obţinut a doua victorie în faţa lui AC Milan, scor 2-0, de această dată pe “San Siro” şi a devenit liderul Grupei E, după ce RB Salzburg şi Dinamo Zagreb au remizat, scor 1-1. De altfel, aceasta a fost sigura grupă care nu a oferit surprize majore marţi seară. De asemenea, RB Leipzig a învins-o pe Celtic, scor 2-0, cu două goluri venite în ultimul sfert de oră, iar scoţienii au şanse mici să mai prindă locul 3.

ADVERTISEMENT