News

Sebastian Bodu va candida la primăria Constanța. Fostul șef ANAF și-a adus contribuția în Dosarul Transferurilor și în arestarea lui Radu Mazăre

12.06.2019 | 17:18
Sebastian Bodu va candida la primaria Constanta Fostul sef ANAF sia adus contributia in Dosarul Transferurilor si in arestarea lui Radu Mazare

Fostul șef al ANAF în perioada 2005-2007, Sebastian Bodu, și-a anunțat candidatura pentru Primăria Constanței. Originar din cetatea Tomisului, Bodu a mai fost europarlamentar și membru al PDL în perioada 2002-2014. El este de profesie avocat și profesor universitar. Interesant este că Sebastian Bodu este cel care a instrumentat dosarul pe baza căruia DNA a mers pe urmele lui Radu Mazăre în dosarul privind retrocedările ilegale de teren din Constanța și Mamaia. Totodată, Bodu a fost cel care a arătat cum oamenii din fotbal ascundeau taxele în „Dosarul Transferurilor”.

Sebastian Bodu va candida la primăria Constanței

Constănțeanul Sebastian Bodu susține că a avut o influență puternică în dosarul plajelor retrocedate ilegal, care l-a adus după gratii pe Radu Mazăre. Astfel, în perioada în care a fost șeful Fiscului, Bodu a strâns informații cu privire la suprafețele retrocedate din parcul Tăbăcărie iar apoi a făcut mai multe controale și a trimis dosarul la DNA.

„Mall-ul a fost construit pe parcele retrocedate. Cei care au făcut cerere de retrocedare au fost nişte neamuri de-ale lui Mazăre, deci pot spune că am partea mea de contribuţie la încarcerarea lui Mazăre“, a povestit Sebastian Bodu, pentru adevarul.ro.

Sebastian Bodu va candida pentru Primăria Constanței *foto: facebook
Sebastian Bodu va candida pentru Primăria Constanței *foto: facebook

Sebastian Bodu a fost cel care a lucrat la Dosarul Transferurilor

Tot în mandatul lui Sebastian Bodu la ANAF s-au dovedit și neregulile care au avut loc în „Dosarul Transferurilor”. Bodu a povestit în mai multe rânduri ce provocare a avut în momentul în care a trebuit să se adreseze fiscului italian dar și celui spaniol. În cele din urmă, a descoperit că în România ajungea doar a șasea parte din suma de transfer a unui fotbalist și astfel a sesizat DNA-ul care a început ancheta. După șase ani au venit și comdamnările definitive: Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni, Victor Becali – 4 ani şi 8 luni, George Copos – 3 ani şi 8 luni, Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni, Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni, Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni şi Gică Popescu – 3 ani şi 1 lună de închisoare.

Tags: