Alegeri 2024

Sebastian Burduja, despre administrațiile Nicușor Dan și Gabriela Firea. Prima măsură pe care o va lua la PMB

Sebastian Burduja spune că administrația Nicușor Dan și administrația Gabriela Firea au fost „eșecuri”. Prima măsură pe care o va lua candidatul PNL la PMB
20.05.2024 | 21:18
Sebastian Burduja despre administratiile Nicusor Dan si Gabriela Firea Prima masura pe care o va lua la PMB
Burdua spune că bucureștenilor le lipsește „o viziune de dreapta” / Foto: Facebook, Sebastian Burduja
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat, luni, că atât mandatul Gabrielei Firea, cât și cel al lui Nicușor Dan, au reprezentat două eșecuri și că bucureștenii au nevoie după opt ani, de o administrație de dreapta, „realmente liberală”.

„Bucureştiului i-a lipsit o viziune de dreapta”

Sebastian Burduja, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, a declarat, luni, că bucureștenilor le-a lipsit „o viziune de dreapta”. „Bucureştiului i-a lipsit o viziune de dreapta. Nu îl consider pe Nicuşor un om de dreapta, un primar de dreapta. Trebuia schimbat Bucureştiul în 2020, nu îmi pare rău de acea schimbare”, a declarat Sebastian Burduja pentru Prima News.

ADVERTISEMENT

Candidatul liberalilor la Primăria Generală a spus că mandatul Gabrielei Firea a fost un eșec și mandatul actualului primar general, Nicușor Dan, este și el un eșec, de aceea, spune el, este nevoie de o administrație de dreapta la Primăria Capitalei, o administrație „realmente liberală”.

„A fost un eşec (administrația Firea) şi Nicuşor Dan, din păcate, un nou eşec. De aceea spun că după opt ani de eşec avem nevoie de măcar opt ani de administraţie de dreapta, realmente, liberală, pro investiţii, sigur, în limitele legii”, a spus Burduja. Sebastian Burduja a mai afirmat că își propune să obțină un procent de 25%-30% la alegerile din 9 mai.

ADVERTISEMENT

Prima măsură, ordine și siguranța publică

Candidatul liberalilor  a mai spus că prima măsură pe care o va lua dacă va ajunge primar general vizează ordinea și siguranța publică, care la ora actuală „nu există cum ar trebui”. „Primul lucru, ordinea şi siguranţa publică, care nu există aşa cum ar trebui. Vedem asta de la lucruri mici la fapte foarte grave”, a spus el.

Burduja e explicat că „atunci când ai un oraş murdar, prin de graffiti, cu case părăsite, care au devenit focare pentru traficul şi consumul de droguri, nu trebuie să ne mirăm că se degradează ţesutul social al Bucureştiului şi creşte criminalitatea”.

ADVERTISEMENT

În acest sens, a precizat el, se impune o reformă a Poliției Locale, care trebuie să acționeze în „zonele de risc”.„Trebuie să aplici nişte principii meritocratice, să poziţionezi Poliţia Locală în zonele de risc, în apropierea şcolilor, parcurile publice, trebuie să monitorizezi video”, a spus el.

„Constatăm cu toții mafia imobiliară”

Candidatul PNL a admis că există în București o mafie imobiliară: „O constatăm cu toţii şi am văzut-o ani de zile, cu blocuri între case, ridicate cu două, trei etaje mai mult decât autorizaţiile. Asta nu înseamnă că trebuie să blochezi oraşul, pentru că, dacă faci asta, generezi acest fenomen de dezvoltar urbană necontrolată, care înseamnă că împingi cetăţenii la periferie”, a spus el.

ADVERTISEMENT

„Caracatița” lui Nicușor Dan

Sebastian Burduja a mai spus că va prezenta, marți, date privind organigrama din Primăria Generală, amintind de „caracatița” prezentată de Nicușor Dan, și despre ce angajați au rămas în PMB, adică „peste trei sferturi”.

„O să fac un audit, eu am dat oameni afară şi de la minister, unde am fost şi la digitalizare. O să vă pot spune la trei luni după ce devin primar. Trebuie făcută ordine. Ştiţi care este marea mea dezamăgire? Mai ţineţi minte planşele lui Nicuşor Dan cu acea caracatiţă? O să prezint mâine nişte date, să vedem ce oameni au rămas în primărie, totuşi. Peste trei sferturi”, a spus Burduja.

Burduja a mai amintit că, în campania precedentă, primarul general a spus, potrivit lui, că îl „va zbura pe șeful de la Juridic”, când va prelua mandatul. „Nu a zburat, este şi astăzi. Nu spui lucrul ăsta în campanie, dacă nu duci la capăt”, a spus Burduja.

Candidatul PNL a promis că va face un audit, ca primar, pentru a-i evalua pe fiecare director și că vor rămâne numai cei care „vor performa”. „La fel am făcut şi la Ministerul Energiei şi pe mandatul meu, cred că trei sferturi dintre directori au fost schimbaţi. Cei care au performat au rămas, cei care nu, sunt tot felul de variante”, a mai declarat Sebastian Burduja.

 

 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani...
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani cu cadouri scumpe şi o duce numai în vacanţe de lux
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI...
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI de Pensii
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
Imaginile momentului în showbiz! Ea e noua iubită a lui Gabi Bădălău. Bianca...
Imaginile momentului în showbiz! Ea e noua iubită a lui Gabi Bădălău. Bianca Drăgușanu e istorie
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”