Alegeri 2024

Sebastian Burduja, despre bilanțul lui Nicușor Dan. „În termeni matematici este zero”

Sebastian Burduja, nou atac la Nicușor Dan. „Bilanţul dânsului este foarte simplu şi în termeni matematici este zero”, spune candidatul PNL
20.05.2024 | 18:52
Sebastian Burduja despre bilantul lui Nicusor Dan In termeni matematici este zero
Sebastian Burduja continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan, lângă clădirea PMB / Foto: Facebook, Sebastian Burduja
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Bucureștiului, a organizat o conferință de presă, luni, după ce primarul general Nicușor Dan și-a expus bilanțul, spunând despre acest bilanț că este „zero”.

„Bilanţul dânsului este foarte simplu şi în termeni matematici este zero”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat, luni, într-o conferință de presă organizată lângă PMB, că bilanțul primarului general Nicușor Dan este unul egal cu zero.

ADVERTISEMENT

„În mai puţin de trei săptămâni se va schimba Bucureştiul, şi momentul de astăzi pe care Nicuşor Dan l-a etalat public, un bilanţ al mandatului, este cel mai puternic argument în acest sens. Bilanţul dânsului este foarte simplu şi în termeni matematici este zero. Un bilanţ al unui primar general, de fapt al unui oficial, se face punând în oglindă ceea ce a promis când a preluat mandatul cu ceea ce a făcut la finalul mandatului”, a spus Sebastian Burduja.

Eșec PNL în Consiliul General

Sebastian Budruja a reluat tema publicării dispozițiilor de primar ale lui Nicușor Dan și a transparentizării acestora, susținută într-o conferință de presă anterioară. Burduja a spus că consilierii PNL din Consiliului General al Capitalei nu au reușit să treacă două proiecte pentru transparentizarea PMB și responsabilitatea lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„Primul proiect se referă la publicarea dispoziţiilor de primar. Aşa cum am arătat în trecut, doar 5,7% dintre toate dispoziţiile emise de primarul general sunt pe site. Restul preferă să le ţină în continuare ascunse. Şi al doilea proiect viza amenzile pe care Primăria Generală le-a încasat, inclusiv sumele pe care le plăteşte primăria din buget, deşi sunt amenzi pe persoană fizică, amenzi împotriva primarului. Există raportul Curţii de Conturi care arată foarte clar că primarul general a plătit din banii noştri, ai tuturor, amenzi care îl vizau în mod direct. Niciun proiect, nici celălalt, n-au primit avizul de specialitate de la Direcţia juridică”, a spus candidatul PNL.

Contractul de mentenanță pentru Arena Națională

Burduja s-a referit și la contractul de mentenanță al Arenei Naționale, spunând că va sesiza DNA, Corpul de Control al primului ministru și Curtea de Conturi, privind atribuirea acestui contract „într-o singură zi, între Crăciun și Anul Nou”

ADVERTISEMENT

„La Arena Naţională contractul de mentenanţă a fost prestat din 2018 până în 2023 de o companie a primăriei (…) S-a prestat acest contract pe o sumă de 10 milioane de lei. Undeva în februarie anul trecut, Primăria generală decide să scoată la licitaţie contractul, foarte bine. În mod normal obiectivul ar fi să obţii un preţ mai bun decât îţi presta propria companie, adică să reduci cheltuielile.

Se prezintă patru ofertanţi, inclusiv compania primăriei. Sunt descalificaţi trei, rămâne cel mai mare. Compania primăriei este descalificată pentru că a dat un preţ prea mic, deşi, culmea, era preţul la care prestase, la care presta, şi în acel moment al procedurii de achiziţie. 

ADVERTISEMENT

Sesizează compania Energetica Servicii CNSC-ul, deci Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor îi dă dreptate, se reintră în procedură, după care Primăria Generală mai găseşte o chichiţă şi exclude iarăşi propria companie. Ar trebui contractul pe 4 zile. Atenţie! La final, între Crăciun şi Anul Nou s-a atribuit acest contract într-o zi, într-o primărie în care lucrurile durează, ştiţi, luni, ani de zile.

E o mobilizare fără precedent şi într-o zi se atribuie acest contract, se semnează. De ce? Ca să poată fi adiţionat cu încă patru luni pe anul acesta. Acum, când vorbim noi, se încearcă o negociere directă doar cu această companie declarată câştigătoare, cel mai mare preţ pe patru zile, plus patru luni, plus acuma să vedem câţi ani de zile, prin negociere directă, fără a scoate din nou la licitaţie”, a declarat Sebastian Burduja.

„Bucureștenii pierd patru milioane de lei”

Sebastian Burduja a spus că „această companie prestează cu oameni pe care i-a luat de la compania primăriei”, „mai scump și în condiţiile în care are redus la jumătate efectivul de personal”, și a întrebat care este beneficiul PMB și ce câștigă bucureștenii.

„Deci, care este beneficiul Primăriei Generale din toate astea? Ce câştigă bucureştenii? Pierd patru milioane de lei, şi acesta e un singur exemplu, flagrant, pentru care noi ne facem datoria de cetăţeni şi sesizăm toate instituţiile abilitate să facă dreptate”, a spus Burduja.

 

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”