Alegeri 2024

(P) Sebastian Burduja a pornit „REVOLUȚIA turcoaz” la București

Sebastian Burduja și „REVOLUȚIA turcoaz”, ultimul eveniment major de campanie al PNL. Candidatul liberalilor, pe scenă în fața bucureștenilor
06.06.2024 | 11:39
P Sebastian Burduja a pornit REVOLUTIA turcoaz la Bucuresti
Sebastian Burduja a pornit „REVOLUȚIA turcoaz” la București
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Generală, și-a chemat susținătorii, miercuri seara, în Piața George Enescu, în fața Ateneului Român, în cadrul unui eveniment de campanie pe care l-a numit „REVOLUȚIA turcoaz”.

Un apel pentru schimbare. Sebastian Burduja: ”Am oferit bucureștenilor o alternativă reală”

În fața unui public numeros, Sebastian Burduja a lansat ”REVOLUȚIA turcoaz”. A fost un eveniment care a marcat punctul culminant al campaniei sale electorale.

ADVERTISEMENT

Despre „REVOLUȚIA turcoaz”, Sebastian Burduja a spus că este o „mișcare” prin care dorește să ofere o alternativă locuitorilor din București, cu „cea mai bună echipă” și cu „cel mai bun plan pentru Bucureștiul viitorului”.

“Din punctul nostru de vedere, în toată această campanie am dat bucureștenilor o alternativă reală, nu ne-am împăcat că acest oraș este condamnat, să se miște între cumetrii, între risipa banului public și lentoare și lipsă de transparență, așa cum am constatat în ultimii opt ani de zile.

ADVERTISEMENT

Am numit această mișcare REVOLUȚIA turcoaz, sunt foarte mulți oameni care au venit alături de noi, cred că suntem de departe, echipa care am stat cel mai mult în stradă printre bucureșteni și din acest punct de vedere eu consider că toți oamenii care au venit aici, care fac parte din această mișcare sunt câștigători și duminică vom putea să câștigăm și să recâștigăm Primăria Generală pentru bucureșteni, a declarat Sebastian Burduja.

Conform unui sondaj recent realizat de Jarding Global LLC, lupta pentru Primăria Capitalei este una extrem de strânsă. Sebastian Burduja şi Nicuşor Dan sunt umăr la umăr în preferinţele alegătorilor bucureşteni.

ADVERTISEMENT

Dintre cei care declară că vor merge sigur la vot, 26,4% intenţionează să-l susţină pe Nicuşor Dan, în timp ce 26,2% îl preferă pe Sebastian Burduja. Cei doi sunt urmați de Gabriela Firea cu 21%, în timp ce Cristian Popescu Piedone are sprijinul a 16,4% dintre votanţi.

Sebastian Burduja, susținere puternică din partea unor nume importante din PNL

La eveniment au participat membri ai PNL, președinți de filiale de sector, susținători, voluntari. Printre aceștia s-au numărat Gabriel Biriş, Rareş Bogdan, Andrei Caramitru, Marian Staş, Ciprian Ciucu, Stelian Bujduveanu, Monica Anisie şi Ionuţ Stroe. Cu toții au ţinut discursuri care au subliniat importanţa acestei ultime zile de campanie şi au încurajat electoratul să iasă la vot.

ADVERTISEMENT

Pe scenă, între două piese muzicale Sebastian Burduja le-a spus bucureștenilor că mereu a fost aproape de ei și că „cel mai mare dușman al tuturor românilor este resemnarea și indiferența”.

„Suntem aici, suntem puternici și suntem uniți într-un loc în care acum 34 de ani oamenii au murit ca noi astăzi să putem gândi, să putem acționa, să putem vota liber. Acei oameni, eroii revoluției din decembrie 1989 (…) n-au murit atunci ca astăzi noi să renunțăm, ca astăzi să ridicăm din umeri și să spunem atât s-a putut, ca astăzi să fim indiferenți. Cel mai mare dușman pe care-l avem este indiferența. Asta vor cei care au fost la butoane atâția ani de zile. Să rămânem noi indiferenți și să facă ei jocurile în continuare”, a spus Burduja. „Mai sunt doar câteva zile, uitați-vă în jur, în seara asta ne-am încărcat cu energie și vă spun, ca ministru al Energiei, că așa energie nu există nicăieri în țara asta”, a adăugat el.

„Vă aplaud pe toți”

Sebastian Burduja a ținut să mulțumească celor care au venit la eveniment și a mulțumit și întregii sale echipe de campanie, pe care a chemat-o pe scenă, în aplauzele asistenței și pe fond muzical, spunând că liberalii au cea mai bună echipă și cel mai bun plan.

„Acum câteva săptămâni, o lună de zile, nimeni nu ne dădea nici o șansă. Cel mai ușor lucru ar fi fost să spunem ‘găsiți pe altul’ sau ‘găsiți pe alții’, dar nu puteam lăsa acest oraș pe mâinile celor care l-au făcut deja praf. Ni se spune acum că există un vot util. Păi votul util e util pentru dumneavoastră, nu pentru ei, e util pentru bucureșteni, nu pentru un contracandidat sau altul. Votul util înseamnă votul pentru viitorul acestui oraș. Și asta înseamnă cel mai bun plan, cea mai tare echipă și rezultatele pe care le-au avut liberalii peste tot în țara aceasta. Vă aplaud pe toți pentru ce ați făcut în această campanie”, a transmis Sebastian Burduja.

„Revoluția turcoaz” reprezintă un apel pentru un București mai bun, un oraș care să funcționeze pentru toți locuitorii săi. Evenimentul de la mijlocul săptămânii fost și un început simbolic al proiectelor pentru schimbare.

Cu doar câteva zile până la ziua alegerilor, 9 iunie, Sebastian Burduja și echipa spun că sunt încrezători că eforturile lor vor scoate bucureștenii la vot, ca aceștia vor alege în sfârșit altceva și că vor aduce o nouă eră pentru capitala României: “Marele București, nu Micul Paris”.

CMF: 21240015

ADVERTISEMENT
O nouă răsturnare de situație în lupta dintre Iftime și rivalul de la...
O nouă răsturnare de situație în lupta dintre Iftime și rivalul de la PSD. Situație INCREDIBILĂ în cursa pentru șefia Consiliului Județean Botoșani
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român...
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român pregătit de americani la Harvard vine cu vești proaste
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”....
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”. Dintre cine se va alege noul selecţioner, după EURO 2024
Cine este cel mai tânăr primar din Gorj. I-a luat locul fostului edil,...
Cine este cel mai tânăr primar din Gorj. I-a luat locul fostului edil, condamnat cu două luni înainte de alegeri
Adrian Mutu, acasă la fosta soţie! Ce relaţie are Consuelo cu actuala parteneră...
Adrian Mutu, acasă la fosta soţie! Ce relaţie are Consuelo cu actuala parteneră a Briliantului
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum...
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum arată mama sa. Ipostaza rară cu Mariana Simion
Televiziunea care a dat marea lovitură. La ce s-au uitat românii în ziua...
Televiziunea care a dat marea lovitură. La ce s-au uitat românii în ziua alegerilor
Invitații la nunta lui Răzvan Simion și-au golit buzunarele! Cu banii de dar...
Invitații la nunta lui Răzvan Simion și-au golit buzunarele! Cu banii de dar făceai lejer un concediu pentru toată familia în Grecia, Turcia sau Egipt
Ciolacu și Grindeanu au dispărut în momentul în care Firea a intrat în...
Ciolacu și Grindeanu au dispărut în momentul în care Firea a intrat în curtea sediului central
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea...
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea și-a părăsit fosta soție