Alegeri 2024

Sebastian Burduja, la 0,2% distanță de Nicușor Dan. Ascensiune a candidatului PNL în ultimul sondaj

Sebastian Burduja, la 0,2% diferență de Nicușor Dan. Creștere spectaculoasă a candidatului PNL în cel mai recent sondaj de opinie
04.06.2024 | 15:20
Sebastian Burduja la 02 distanta de Nicusor Dan Ascensiune a candidatului PNL in ultimul sondaj
Un ultim sondaj de opinie arată o diferență extrem de mică între Sebastian Burduja și Nicușor Dan / Foto: Facebook, Inquam Photos, Mălina Norocea
ADVERTISEMENT

Un sondaj de opinie realizat de Jarding Global LLC pentru PNL București, în perioada mai-iunie, pentru alegerile locale din București, arată că competiția pentru Primăria Capitalei a devenit una extrem de strânsă, cu o diferență foarte mică între Sebastian Burduja (26,2%), candidatul liberalilor, și primarul general, Nicușor Dan (26,4).

Ascensiune spectaculoasă pentru Burduja, conform sondajului

Un sondaj de opinie realizat de Jarding Global LLC pentru PNL București, în perioada mai-iunie, pentru alegerile locale din București, arată o diferență foarte mult redusă față de alte sondaje între candidatul PNL, Sebastian Burduja, și primarul general Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Astfel, la întrebarea „care este candidatul pe care îl veți vota pentru funcția de Primar General?”, 26,4% din respondenți l-au indicat pe Nicușor Dan. Pe locul doi este plasat Sebastian Burduja (PNL), cu 26,2%, urmat de Gabriela Firea (PSD), cu 21%, Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 16,4% și de Mihai Enache (AUR), cu 6,8%.

„Sprijinul pentru Sebastian Burduja, candidatul PNL, continuă să crească, iar pentru prima dată diferența dintre el și actualul primar este mai mică de 1%, mult în marja de eroare. Datele arată, de asemenea, că alegătorii lui Burduja sunt cei mai mobilizați dintre toți susținătorii, ceea ce indică un scor și mai bun în ziua alegerilor, cu o probabilitate mare de a-l depăși pe actualul primar. Sebastian Burduja a reușit să convertească recunoașterea numelui în voturi, capturând o proporție mai mare dintre cei care și-au exprimat opțiunea de a vota pentru primarul general”, arată autorii sondajului.

ADVERTISEMENT

PSD conduce în Consiliul General

În intențiile de vot pentru Consiliul General al Municipiului București, PSD conduce cu un procent de 28,4%. Social-democrații sunt urmați de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), cu 23,5%, de PNL, cu 21,9%, AUR, cu 9,4%, PUSL, cu 8,8%.

La întrebarea „dacă doar votul dumneavoastră ar determina următorul primar al Bucureștiului, pe cine ați alege?”, 33,1 dintre respondenți l-au indicat pe Sebastian Burduja, 21,6 pe Gabriela Firea, 19,9% pe Nicușor Dan, 17,4% pe Cristian Popescu Piedone, și 6,2% pe Mihai Enache.

ADVERTISEMENT

Candidatul PNL, cel mai convingător program

Respondeții au mai fost întrebați „pe care dintre următorii candidați nu i-ați vota niciodată pentru funcția de Primar General al Bucureștiului?”. 69,3% l-au indicat pe Nicușor Dan, 73,8% pe Gabriela Firea, 47,1% pe Sebastian Burduja, 76,7% pe Cristian Popescu Piedone și 87,1% pe Mihai Enache.

În privința candidaților care au prezentat cel mai convingător program electoral, 35,1% l-au indicat pe Sebastian Burduja, 22,7 pe Nicușor Dan, 19,4 pe Gabriela Firea, 17,4% pe Cristian Popescu Piedone și 4,2% pe Mihai Enache.

ADVERTISEMENT

În privința vizibilității, Gabriela Firea este cea mai bine cotată, cu un procent de 98,9%, urmată de Nicușor Dan, cu 98,2%, și de Cristian Popescu Piedone, cu 95,4%. Sebastian Burduja vine pe locul patru, cu 90,3%, locul cinci fiind ocupat de Mihai Enache, cu 27,7%.

Sondajul a fost realizat în rândul populației cu drept de vot din București, în perioada 27 mai – 3 iunie 2024, prin interviuri telefonice (1.123), cu o marjă de eroare de 3%.

CMF: 41240003

 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”