Alegeri 2024

Sebastian Burduja, nou atac la Nicușor Dan. „I-am dat un cec în alb dar nu a livrat performanțe”. Liderul PNL București spune că el este alternativa „liberală, autentică”

Sebastian Burduja spune că Nicușor Dan este o „dezamăgire” deși l-a votat și i-a făcut campanie. „Prezint bucureștenilor o alternativă de dreapta, autentică, liberală”, spune el
02.05.2024 | 21:47
Sebastian Burduja nou atac la Nicusor Dan Iam dat un cec in alb dar nu a livrat performante Liderul PNL Bucuresti spune ca el este alternativa liberala autentica
Sebastian Burduja spune că o să-i „atace pe toți cei care nu au făcut ce trebuie” pentru București / Foto: Sebastian Burduja, Facebook
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat, joi seara, că, deși el și liberalii s-au susținut în 2020 pe actualul primar general Nicușor Dan, acesta este acum „o dezamăgire” pentru că nu a pus în practică ceea ce le-a promis locuitorilor Capitalei.

„Nu doar l-am votat dar i-am facut și campanie”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat,  joi seară, că actualul primar general Nicușor Dan este „o dezamăgire” pentru că nu a dus Bucureștiului schimbarea promisă, cu toate că a fost susținut la alegerile din 2020 de liberali

ADVERTISEMENT

„Nu doar l-am votat dar i-am facut și campanie, a fost optiunea PNL să nu-și desemneze un candidat și promoveze o alternativă la ceea ce s-a întâmplat în București până în 2020. Din păcate pentru noi a fost o dezmăgire deși trei ani și jumătate domnul Nicușor Dan a avut sprijinul neconditionat al PNL în Consoliul General, unde peste 95% din proiecte au fost aprobate”, a spus Sebastian Burduja la Digi 24.

„Bucureștiul avea nevoie de o schimbare în 2020, era o administratie care nu livrase un București mai bun, mai dezvoltat, cu un standard de trai mai ridicat pentru bucureșteni, dar încă o dată, pentru noi este o dezamăgire pentru că nu simțim în acești ani de zile că s-a schimbat în bine Bucureștiul”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

„I-am dat un cec în alb domnului Nicușor Dan”

Președintele PNL București a spus că locuitorii capitalei aveau nevoie de o schimbare în 2020 și că lui Nicușor Dan i s-a oferit un „cec în alb” pentru aceasta, dar schimbarea nu s-a produs.

„Bucureștiul avea nevoie de o schimbare pentru că nu administrația de atunci nu livrare o schimbare. Nu se simte acum că s-a schimbat în bine Bucureștiul. I-am dat un cec în alb lui Nicușor Dan, a avut toate premisele pentru a reuși, ne-am dat seama că nu poate să schimbe orașul în bine. Pentru noi era bine să putem spune că a fost un primar excepțional, eu ca cetățean am considerat că am această obligație să prezint bucureștenilor o alternativă de dreapta, autentică, liberală.

ADVERTISEMENT

Tocmai că am fost de bună credință, i-am votat practic toate proiectele. Știți bine că la un moment dat PNL i-a înaintat un decalog și a răspuns într-un mod pe care nu l-am considerat convingător, e public. Peste 70% au spus că Nicușor nu merită susținerea PNL”, a declarat președintele PNL București.

„O să-i atac pe toți că nu au făcut ce trebuia pentru oraș”

Deși au fost declarații mai mult sau mai puțin explicite din partea PSD și PNL cu privire la evitarea unor atacuri reciproce în timpul campaniei electorale, Sebastian Burduja a declarat că „îi va ataca pe toți care nu au făcut ce trebuia pentru București”. Deci inclusiv pe Nicușor Dan, care, în opinia sa, este „un bun activist civic” dar un primar neperformant.

ADVERTISEMENT

„Eu nu atac pe Nicușor Dan sau pe Gabriela Firea. Eu sunt o alternativă de schimbare a Bucureștiului. Dacă o luați așa, o să-i atac pe toți că nu au făcut ce trebuia pentru oraș, nu au creat locuri de muncă pe măsura valorii economice a Bucureștiului. Când vine vorba de calitatea administrației suntem ultimii.

Primarii și-au bătut joc de acest oraș. Domnul Nicușor Dan e un activist civic foarte bun, dar nu a livrat performanțe, nu are un proiect european accesat, să-l fi scris, să fi obținut bani și să-l fi implementat. Nu este un primar performant și nu e un atac la persoană. Suntem datori să le spunem bucureștenilor adevărul”, a spus Sebastian Burduja.

„Nu răspunde la telefon, nici mie, nici lui Ciprian Ciucu”

Președintele PNL București a mai spus că primarul general refuză dialogul, spre deosebire de el, o atitudine „incorectă” chiar „arogantă”, pentru că un primar general trebuie să accepte dezbaterile.

„Eu sunt un om de dialog și de echipă, toți știu asta. Dar ai nevoie de doi pentru tango. Domnul Nicușor Dan nu e om de dialog, nici de echipă. Nu răspunde la telefon, nu-mi răspunde nici mie, nici domnului Ciprian Ciucu. Problema e această atitudine incorectă, i-aș spune arogantă, ești în democrație, ești primar trebuie să ai o dezbatere”, a declarat Burduja.

 

ADVERTISEMENT