News

Sebastian Burduja și Marcel Boloș, miniștrii propuși de premierul Ciucă la Cercetare și Fonduri UE. Numele lor, trimise la Cotroceni

Premierul Ciucă i-a transmis, luni, președintelui Iohannis, propunerile de nominalizare pentru ministerele Cercetării și Digitalizării, respectiv Investițiilor și Proiectelor Europene: Sebastian Burduja și Marcel Boloș.
02.05.2022 | 16:31
Sebastian Burduja si Marcel Bolos ministrii propusi de premierul Ciuca la Cercetare si Fonduri UE Numele lor trimise la Cotroceni
Premierul Nicolae Ciucă a trimis către Klaus Iohannis propunerile la Cercetare și Fonduri UE: Sebastian Burduja și Marcel Boloș. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Guvernul României este la un pas de a fi în formulă completă. Două noi nume de miniștri așteaptă unda verde de la Palatul Cotroceni.

Premierul Nicolae Ciucă a trimis către Klaus Iohannis propunerile la Cercetare și Fonduri UE: Sebastian Burduja și Marcel Boloș

Luni, 2 mai, premierul Nicolae Ciucă i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de nominalizare pentru portofoliile ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării.

ADVERTISEMENT

Pentru funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene este propus Ioan Marcel Boloș, în timp ce pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării este propus Sebastian Burduja.

Marcel Boloș este un nume deja cunoscut în aria guvernamentală a ultimilor ani. Acesta ocupă acum funcția de ministru al Cercetării, dar și pe cel de interimar la Investiții și Proiecte Europene. Anterior, în 2020, acesta a făcut parte și din guvernul Orban, fiind ministru la Fonduri Europene.

ADVERTISEMENT

Cine este Sebastian Burduja, viitorul ministru al Cercetării și Digitalizării

La finele lunii aprilie, Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis, în unanimitate, nominalizarea lui Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În vârstă de 36 de ani, Sebastian Burduja este în prezent președinte al organizației PNL din Sectorul 1 și deputat de București.

ADVERTISEMENT

Din CV-ul său care apare pe site-ul Camerei Deputaților, mai aflăm că acesta a fondat, în 2016, partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților, ratând însă intrarea în Parlament.

Burduja are un CV impresionant la capitolul studii. A absolvit în 2011 Universitățile Stanford și Harvard, fiind susținut la Harvard de trei burse din partea universității, inclusiv David M. Rubenstein Fellowship.

ADVERTISEMENT

Noul ministru de la Cercetare a lucrat la firma de consultanță Dalberg Global Development Advisors și la Banca Mondială în Washington, D.C.

Între 2019 și 2020 a ocupat funcția de secretar  de stat la Ministerul Finanțelor Publice. Conform datelor din CV, s-a ocupat de ”coordonarea principalelor scheme de ajutor de stat gestionate de minister”.

ADVERTISEMENT