Alegeri 2024

Sebastian Burduja vrea conectarea Capitalei printr-un tunel subteran, ca în Boston. Răspunsul primarului general, Nicușor Dan

Sebastian Burduja vrea să rezolve traficul din București cu un tunel subteran, ca în Boston, care să conecteze orașul. Replica lui Nicușor Dan
03.05.2024 | 00:34
Sebastian Burduja vrea conectarea Capitalei printrun tunel subteran ca in Boston Raspunsul primarului general Nicusor Dan
Burduja vrea soluții radicale pentru traficul Capitalei, Nicușor Dan insistă pe încurajarea transportului public / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, joi seara, despre soluțiile pentru traficul din București, evocând un „tunel urban” prin care orașul să fie conectat de la nord la sud. Primarul general Nicușor Dan a insistat pe încurajarea transportului public, în special pe folosirea tramvaielor.

Burduja: „Ce faci cu mașinile?”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, joi seara, de soluțiile pentru rezolvarea traficului din București. Semafoarele inteligente, parcările sunt numai o parte, problema esențială fiind numărul mare de mașini care circulă zi de zi în Capitală.

ADVERTISEMENT

„Nu există o singură soluție la problema traficului. Da, semaforizarea inteligentă este un prim nivel, ar fi trebuit făcută de mult, acum ne lăudăm cu realizări mici, am văzut. Benzi dedicate pentru transportul public, într-o rețea integrată s-au făcut primii pași – i-a făcut viceprimarul liberal Sebastian Bujduveanu.

Să taxezi parcarea – probabil diferențiat –  în zonele cu cerere mai mare, probabil tariful ar trebui să fie mai mare, în zonele de la periferie, ar trebui să fie un tarif mai mic, acum e cinci lei peste tot.  Ai nevoie de cât mai multe zone pietonale și de acest principiu – un oraș pentru oameni – asta e paradigma unui oraș modern, unei capitale moderne. Atunci ce faci cu mașinile?”, a declarat Burduja pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Tunel subteran, ca în Boston

Președintele PNL București a evocat un proiect propriu, „Tunelul Urban București” care ar asigura conectarea Capitalei prin subteran de la nord la sud, dând exemplu orașul american Boston, unde s-a implementat un astfel de proiect, chiar dacă, a spus Burduja, acesta ar necesita un timp foarte lung ca să fie terminat, peste durata unui mandat de primar.

„Eu am propus un proiect care se cheamă Tunelul Urban București, care ar însemna conectarea Bucureștiului prin subteran, de la nord la sud, de la Piața Presei până la Pasajul Unirii și mai departe până în Șoseaua Berceni. Categoric nu se poate face într-un mandat de primar pentru că asta mi s-a spus – că visez înalt, îndrăzneț (…)

ADVERTISEMENT

Big Dig în America

„Măcar pe tronsoane, în primul mandat să poți să deschizi un prim tronson și să continui până conectezi, pentru că Bucureștiul, fiind dezvoltat pe inele, are nevoie de această străpungere care să conecteze orașul, dincolo de autostrada A zero care va rezolva problema traficului de tranzit, ai nevoie de acest proiect.

El se poate face, l-a făcut Bostonul din America – Big Dig- au săpat, efectiv, tot orașul și au creat un efect de dezvoltare economică fantastic. La suprafață au rămas parcuri, zone pietonale, zone pentru centre comerciale sau pentru centre de business, hub-uri de start-up. Tunelul ar avea mai multe ieșiri în oraș, categoric. El ar conecta orașul în punctele sale principale și extrem de congestionate”, a spus Burduja.

ADVERTISEMENT

Tramvaiele, soluția lui Nicușor Dan

Primarul general Nicușor Dan a spus că soluția cea mai bună pentru descongestionarea traficului în București este încurajarea oamenilor să folosească mijloacele de transport în comun, în special tramvaiele, dar acest lcuru înseamnă modernizarea și extinderea liniilor și achiziționarea de tramvaie noi.

„Eu cred că dacă vorbim de traficul de tranzit, în momentul în care vom avea autostrada de centură el va fi rezolvat. Dacă vorbim de București, doar de traficul din București, putem să ne uităm la anul 2023 – am avut patru poduri – podul nostru de la Doamna Ghica, podul făcut de Sectorul 4 pe Metalurgiei și cele două poduri din Sectorul 3 de la ieșirea spre Constanța, în zona Pallady. Traficul din București nu s-a redus semnificativ cu investițiile astea.

Soluția europeană, pe care orașele din Europa Occidentală au adoptat-o și pe care eu o susțin, este să încurajăm oamenii să folosească transportul public și asta înseamnă că trebuie să cumpărăm tramvaie, să modernizăm liniile de tramvai, să extindem liniile de tramvai, să facem benzi unice, să taxăm parcarea, ca să stimulăm oamenii să folosească transportul public și e mult mai bine”, a spus Nicușor Dan.

 

 

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Pamela este poliţistă de 20 de ani şi campioană la culturism în timpul...
Pamela este poliţistă de 20 de ani şi campioană la culturism în timpul liber. Ridică greutăţi cât 4 bărbaţi şi mănâncă ciocolată o dată pe an
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
Au INTRAT BANII de VOUCHERE! Cea mai bună VESTE
Au INTRAT BANII de VOUCHERE! Cea mai bună VESTE
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
Căt va costa divorțul în România. Eșecul căsniciei are un nou tarif
Căt va costa divorțul în România. Eșecul căsniciei are un nou tarif
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
De ce votează Nadia Comăneci pe Gabriela Firea, iar Băsescu pe Nicușor Dan....
De ce votează Nadia Comăneci pe Gabriela Firea, iar Băsescu pe Nicușor Dan. Candidații la Primăria Bucureștiului, validați de personalități
Animalul periculos care a invadat Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina. „Se...
Animalul periculos care a invadat Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina. „Se înmulțesc haotic”