Sporturi

Sebastian Ciobanu s-a retras din arena luptătorilor! „Fiul lui Dracula” nu mai vrea… sânge!

28.02.2019 | 16:04
Sebastian Ciobanu sa retras din arena luptatorilor Fiul lui Dracula nu mai vrea sange

Sebastian Ciobanu, unul dintre cei mai importanţi luptători pe care i-a dat România, a decis în octombrie 2018 să pună capăt unei cariere impresionante, întinsă pe parcursul a 16 ani. Acum îi învață pe alții, din colțul ringului, ce l-au învățat alții pe el în centrul ringului. A devenit antrenor şi recunoaşte că trecerea la noua meserie nu e deloc uşoară.

Și ca să rămânem, cum se spune, „în ring”, să facem anunțul în stilul anouncerilor profesioniști: Doaaamnelor și dooomnilor, în colțul antrenorului, tocmai venit din centrul ringului, cu 28 de victorii din care 4 prin knockout, „Fiiiiuuuul lui Draculaaa”, interviu cu cărţile pe faţă în exclusivitate pentru FANATIK.RO!

Sebastian Ciobanu s-a retras din arena luptătorilor!
Sebastian Ciobanu

„Fiul lui Dracula” nu mai vrea… sânge! Sebastian Ciobanu s-a retras din arena luptătorilor

Sebi, 16 ani de carieră „înghit” atât de multe momente memorabile… Totuși, dacă ar fi să alegi o victorie, care ar fi aceea? Cea care ți-a rămas în suflet…

– După atâţia ani în acest sport, îmi este foarte greu să aleg o singură victorie. Am avut o mulțime de adversari cu nume în K-1, greu de învins. Oricum, dacă am să aleg, ar fi meciul împotriva turcului Gokhan Saki, pe care l-am avut în Dubai în main event-ul galei GFC. Am făcut un meci de excepție. Tot în acest răspuns pot să mai pun un success major, cel împotriva lui Mighty Mo, de la K-1 Romania, din 2010. Mai e și Petr Vondracek. Cu siguranță și alții.

Dar eșecul care te-a afectat cel mai mult și nu ți-l poți scoate din minte…

– Un eșec despre care pot să spun că m-a afectat a fost atunci când i-am dat dreptul la revanșa olandezului Reduano Cairo, după ce îl învinsesem la Cluj prin KO. Am făcut greșeala copilărească de a mă arunca în luptă în ultima repriză, în loc să caut să-mi valorific avantajul, plimbându-l prin ring. În  acel meci îl făcusem de două ori knock-down și, cu doar 10 secunde înainte de bătaia gongului, am fost eu făcut KO. Oricum, deși am regretat acea greșeală fiecare secundă de atunci până acum și o s-o regret toată viața, am avut mult de învățat. Dumnezeu mi-a  dat puterea să-mi revin cu brio.

„În ziua de azi, unii doresc să realizeze totul fără a munci prea mult”

Au trecut câteva luni din viața de antrenor. Cum a fost pentru tine această trecere, din centru în colțul ringului?

– Sunt aproape cinci luni de când sunt alături de antrenorul Mihai Costantin, la sala principală Scorpions. Trecerea din poziția de sportiv în cea de antrenor nu mi-a căzut prea bine. Spun asta deoarece știu cât am muncit și cât efort am depus în toată cariera mea de 16 ani. În ziua de azi, unii doresc să realizeze totul fără a munci prea mult. Îmi este greu să fac această trecere. Dar e mai bine să o fac din proprie iniţiativă și sunt bucuros atunci când le pot vorbi celorlalţi despre ce am trăit eu. Împărtășesc din experienţa mea celor care vor să înveţe şi să devină cu adevărat gladiatori ai acestui sport.

Tot anul trecut ai debutat și în postura de arbitru. Cum ți s-a părut? Îți venea să dai și tu o lovitură de picior, ceva?

– Sunt un om căruia îi plac provocările. Poate acesta a fost motivul pentru care am căutat mereu să înfrunt luptători de top din K-1. Faptul că am ales să fiu arbitru în acea gală de top, Dynamite, a fost şi pentru că voiam să mai simt adrenalina din ring. Pe care o aveam atunci când luptam eu. Mă  mențin aproape de ceea ce m-a ajutat să mă realizez în viaţă, acest sport. Pe ring, între cei doi luptători, mă gândeam să nu îmi dea vreunulo o lovitură din greşeală, în încercarea de a-şi face adversarul KO.

„Costel” din „Vacanța Mare” i-a pus porecla

Tuturor fanilor sporturilor de contact din România și nu numai ne este dor de intrarea cu acea mantie, „Fiul lui Dracula”. Cum ți-a venit ideea și cum au receptat la început fanii?

– „Fiul lui Dracula”, aşa cum am fost supranumit în galele în care am luptat, se gândește să-și facă și meciul de retragere în viitorul apropiat (râde). Deci, cei care vor, mai pot să mă vadă luptând. Acest nickname al meu a fost ideea unui bun prieten, Radu Pietreanu. Componentul binecunoscutei trupe „Vacanţa Mare”, sigur îl ştiţi. El mi-a pus porecla, după stilul din ring, când mereu înfruntam coloşi şi sângeram din cauza arcadelor care mi se despicau. Şi, totuşi, făceam meciuri de senzaţie. Luptam până la capăt. Dracula este un brand pentru România, astfel că m-am simţit ca un ambasador în toate ţările de pe glob pe care le-am cutreierat. Peste tot unde am călătorit, nu am ascuns că sunt român. Chiar dacă unii au pătat imaginea ţării. Eu, cât am putut să fac un bine, mi-am dat toată silința. Acest popor român are gladiatori curajoși și neînfricati.

Nu eşti chiar un tip mic, dar pe ring aşa păreai, de multe ori. Te-ai luptat toată viaţa cu oameni mai mari! Care au fost atuurile luptătorului Sebastian Ciobanu?

– Deși în fața coloşilor cu care luptam eram ca David în fața lui Goliat, personajele din Biblie, curajul și puterea de care am dat dovadă au fost darurile primite de la Dumnezeu. În cariera mea de luptător am avut curajul de a intra în ring cu oricine mi s-a oferit, indiferent de vorbele și părerile oamenilor din jur. Dumnezeu m-a înzestrat cu curajul și capacitatea de a putea înfrunta orice situație în care am fost pus. Atuul meu în cariera de luptator a fost că am crezut în Dumnezeu și asta o spun cu toată convingerea, în ciuda anumitor păreri ale oamenilor. Dacă unii doar își tatuează „Nimic fără Dumnezeu” pe anumite locuri pe corp, la mine aceasta a fost cheia succesului. În cariera mea și în viață.

Sebastian Ciobanu s-a retras din arena luptătorilor!
Sebastian Ciobanu

De la nuntă, direct în ring!

De la nuntă, direct la o gală Superkombat, unde ai şi reuşit să câştigi. E clar că ai o soţie înţelegătoare! Cum au fost cei doi ani în familie?

– A fost, după unii, o nebunie ceea ce am făcut atunci. Să lupt chiar în weekend-ul în care am avut și nunta. Dacă stau bine și ma gândesc, chiar a fost ca un dar. Planurile Lui Dumnezeu sunt neștiute de oameni și întotdeauna benefice pentru cine se încrede cu adevărat în El. A fost o nuntă ca în povesti, foarte frumoasă. Am avut  invitați din toate colţurile României. Am o soție frumoasă, exotică, mi-a dăruit și un copil frumos. Îmi iubesc soţia și cred că o să-mi petrec tot restul vieţii alături de ea.

Cum ai întâlnit-o pe Nafisa? A fost greu să o cucerești?

– Acum, în octombrie, se împlinesc doi ani de la căsătoria noastră. Tot ce pot spune este că au fost și coborâșuri, dar și multe urcușuri în căsătorie. Cine spune că are o căsnicie perfectă, cred că este mincinos. Nu vreau să fiu şi eu. Viaţa îți oferă atât dureri, cât și bucurii. Trebuie să crezi că Dumnezeu are un plan pentru tine, în care îți vrea binele. Să încerci să faci bine oricărui om, indiferent de împrejurări. Până să mă căsătoresc, am avut o viata înșelătoare. Soția mi-a oferit siguranță și iubirea de care aveam nevoie pentru a face acest pas în viață. Dacă până atunci eram un Don Juan, când am întâlnit-o pe ea am început să realizez că viaţa trăită cu mai multe femei înseamnă rătăcire în plăceri lumești. Soţia mea mi-a oferit echilibru şi mi-a dovedit  că este  persoana care mă poate face să mă ridic din momentele grele ale vieţii. Deci viaţa este cu urcușuri și coborâșuri, iar noi suntem trecători pe acest pământ. Să căutăm să luptăm pe toate planurile. „Don’t worry, be happy!”, după cum spune o frumoasă melodie care a făcut… carieră!

„Atuul meu în cariera de luptător a fost că am crezut în Dumnezeu și asta o spun cu toată convingerea. Dacă unii doar își tatuează «Nimic fără Dumnezeu» pe corp, la mine aceasta a fost cheia succesului. În cariera mea și în viață” – Sebastian Ciobanu

28 de victorii, din care 4 prin KO, a avut Sebastian Ciobanu în cele 50 de meciuri ale carierei în kickboxingul profesionist. A pierdut 21, de 7 ori la podea, a încheiat la egalitate o singură dată