Fotbal intern

Sebastian Colțescu a ajutat-o pe FCSB înaintea duelului cu Backa Topola. Video

16.09.2020 | 16:30
Sebastian Coltescu a ajutato pe FCSB inaintea duelului cu Backa Topola Video
ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu a ajutat-o pe FCSB înaintea duelului cu Backa Topola. Echipa lui Toni Petrea va juca mâine în preliminariile Europa League, împotriva ocupantei locului 12 din campionatul Serbiei. Partida se va disputa pe terenul celor de la Topola.

FCSB nu va putea conta în această deplasare pe șase dintre membrii staff-ului său tehnic, printre care și antrenorul principal Toni Petrea sau preparatorul fizic Thomas Neubert. De asemenea, de la echipa aflată pe locul cinci în clasamentul Ligii 1 va lipsi și fundașul Andrei Miron. Toți cei menționați au fost testați pozitiv cu coronavirus și se află în izolare.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru FCSB, nici adversarii de mâine nu vor putea conta pe unul dintre oamenii de bază din apărare. Fundașul dreapta Boris Varga, transferat de Backa Topola în vara lui 2018 de la FK Backa a fost eliminat în turul precedent al preliminariilor. Sârbii au câștigat atunci cu 2-0 pe terenul moldovenilor de la Petrocub.

Sebastian Colțescu a ajutat-o pe FCSB înaintea duelului cu Backa Topola. Le-a eliminat fundașul dreapta

Partida dintre Petrocub și Backa Topola s-a disputat în data de 27 august pe terenul moldovenilor și a fost câștigată fără mari probleme de adversarii de mâine ai FCSB-ului. Tot în aceeași zi, românii jucau contra armenilor de la Shirak, pe care îi învingeau cu 3-0 pe Arena Națională. Sârbii au deschis scorul rapid, în minutul 17, prin Tomanovic, însă după numai 14 minute aveau să rămână fără Boris Varga, titularul postului de fundaș dreapta.

ADVERTISEMENT

Chiar românul Sebastian Colțescu a ajutat-o pe FCSB, eliminându-l direct pe fotbalistul în vârstă de 27 de ani care are și o selecție în naționala U19 a Serbiei. Varga a fost eliminat după ce l-a lovit pe camerunezul Donalio Douanla, mijlocașul celor de la Petrocub. Eliminarea a fost una corectă, pentru că fotbalistul sârb a sărit greșit la cap și l-a lovit în față pe Douanla. Faza poate fi urmărită în rezumatul partidei, postat de cei de la FC Petrocub pe pagina oficială de Facebook a clubului (0:23).

Europa League. Primul tur preliminar

Petrocub – FK Backa Topola (Serbia) 0-2Marcatori: Tomanovic 17, Lukic 55-penEliminați: Rozgoniuc 54 – Varga 31Petrocub: Avram, Onana, Racu, Taras (Bejan 54), Țurcan (Bogaciuc 68), Ambros (c) (Damașcan 68), Plătica, Melachio, Rozgoniuc, Cojocari, JardanRezerve: Guțul, Gulceac, Potîrniche, EfrosAntrenor: Lilian PopescuBacka Topola: Filipovic, Varga, Tomanovic (c), Milicevic, Siladji (Petrovic 44), Zec (Djuric 90+1), Ponjevic, Antonic, Babic, Duronjic (Banjac 74), LukicRezerve: Jorgic, Dostanic, Stanojev, BalazAntrenor: Zoltan SaboArbitru: Sebastian Colțescu (România)27 august. Chișinău. Stadionul Zimbru. Fără spectatori.

Geplaatst door FC Petrocub op Donderdag 27 augustus 2020

Colțescu nu a stat pe gânduri și i-a arătat direct cartonașul roșu fundașului de la Backa Topola, care a primit astfel o suspendare de două partide din competițiile europene. Varga va rata și meciul cu FCSB, iar sârbii vor fi nevoiți să joace mâine fără unul dintre oamenii de bază ai echipei.

ADVERTISEMENT

Varga a prins 26 de meciuri în ediția trecută a Super Ligii din Serbia și a reușit să înscrie un gol. Sârbul a oferit și cinci pase decisive. Cel mai probabil, adversarii românilor vor fi nevoiți să improvizeze, întrucât nu au în lot alt fundaș dreapta de meserie. După partida din Republica Moldova, Boris Varga a fost titular pentru Backa Topola în meciurile din campionat cu Steaua Roșie Belgrad (0-5) și Radnicki Nis (0-1).

Probleme mari și pentru FCSB înaintea duelului din Serbia

Chiar dacă Sebastian Colțescu a ajutat-o pe FCSB să scape de unul dintre oamenii de bază ai rivalilor pentru calificarea în următorul tur preliminar al Europa League, bucureștenii au oricum probleme înaintea meciului de mâine. Cele șapte cazuri de coronavirus din sânul clubului vor pune echipa în situația de a juca fără a avea alături câțiva membri foarte importanți ai staff-ului tehnic.

ADVERTISEMENT

Marea problemă a momentului pentru echipa care l-ar putea avea pe bancă mâine pe Bogdan Argeș Vintilă, așa cum a dezvăluit în exclusivitate FANATIK, este că sârbii au cerut retestarea tuturor membrilor delegației FCSB. Echipa din România riscă să piardă cu 3-0 la masa verde dacă se vor găsi noi cazuri, iar partida nu se va putea disputa.


  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 6,10 este cota pentru „2 pauză/ 2 final”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT