Fotbal intern

Sebastian Colţescu, acuzat de PCH după Dinamo – FCSB 0-1: “A ştiut unde să ciupească, ne-a aranjat”

03.02.2021 | 23:02
Sebastian Coltescu acuzat de PCH dupa Dinamo  FCSB 01 A stiut unde sa ciupeasca nea aranjat
Sebastian Colţescu, acuzat de PCH după Dinamo - FCSB 0-1: "A ştiut unde să ciupească, ne-a aranjat" (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu a fost desemnat de CCA să conducă derby-ul Dinamo – FCSB 0-1. La finalul meciului, ultraşii din PCH au acuzat maniera de arbitraj.

PCH, mesaj dur pentru Sebastian Colţescu după Dinamo – FCSB 0-1

UPDATE, 3 februarie, ora 23:06 / Ultraşii din PCH l-au taxat dur pe Sebastian Colţescu la finalul meciului Dinamo – FCSB 0-1. “Câinii” îl acuză că a trecut cu vederea mai multe faulturi comise de jucătorii lui Toni Petrea şi i-au pus în cârcă şi absenţele lui Paul Anton şi Steliano Filip pentru meciul cu U Craiova.

ADVERTISEMENT

“Colţescu nu este rasist, dar are alte probleme. I-am luat apărarea când a fost judecat greșit de străini. Dar calitatea lui ca arbitru este departe de ceea ce se cere într-o primă ligă. Maniera de arbitraj din seara asta a fost exact furtunul de insuflaţii rectale de care aveau nevoie găzoasele. Procentul de faulturi ale băieților cu ozon pe care le-a văzut și le-a sancționat este infim.

Până și arbitrul comentator Ionuț Angheluță a avut un procent mai bun la judecarea fazelor. Noi avem limitele noastre. Nu spunem că am fi meritat să câștigăm, dar Sebi a știut unde să ciupească. Atât cât trebuie. Ne-a aranjat și pentru meciul ăsta și pentru meciul următor. Sebastiane, lasă-te şi du-te”, a fost mesajul ultraşilor din PCH.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu a făcut praf singurul derby Dinamo-FCSB arbitrat! Nu a acordat trei cartonaşe roşii

Se întâmpla pe 10 mai 2013, când FCSB / Steaua întâlnea Dinamo pe Arena Naţională în etapa 31 a stagiunii. Echipa antrenată atunci de Laurenţiu Reghecampf era deja campioana României şi Dinamo spera să prindă un loc de cupele europene.

Roş-albaştrii au dominat confruntarea de atunci şi s-au impus cu scorul de 2-0 graţie golurilor marcate de Boubacar (autogol) şi Cristi Tănase. A fost un meci fără istoric, însă cu toate acestea, centralul din Craiova a făcut praf confruntarea.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu i-a iertat pe dinamovişti de două eliminări, iar pe roş-albaştrii de un cartonaş roşu. Centralul nu a sancţionat intrarea dură a lui Iasmin Latovlevici la Laurenţiu Rus, în prima repriză.

În a doua parte, Laurenţiu Rus l-a faultat pe Alex Chipciu, în minutul 42, căruia i-a provocat o fractură, iar mijlocaşul dinamovist nu a văzut nici măcar cartonaş galben. 15 minute mai târziu, Strătilă a intrat cu talpa sus la Chiricheş, pe care l-a accidentat grav. Jucătorul dinamovist a fost sancţionat doar cu cartonaş galben.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO REZMAT: 

Chipciu şi Chiricheş au stat pe bară mai multe luni: “Suntem mult mai buni ca ei și din frustrare au intrat așa”

Alex Chipciu şi Vlad Chiricheş au stat pe bară mai multe luni după faulturile suferite în derby: “Rus m-a accidentat! Tănase mă lovește puțin, dar Rus m-a lovit, fără să vrea. Nu cred că mai contează lucrul acesta.

Nu știu dacă dinamoviștii au jucat foarte foarte dur…așa sunt derby-urile. Eu nu mă feresc de contact, probabil că de aceea m-am și accidentat. Suntem mult mai buni ca ei și din frustrare au intrat așa, dar nu putem să-i acuzăm.

La Chiricheș a fost intenție. E posibil să stea și mai mult decât mine, dar am vorbit cu el și se pare că e mai bine. Dacă eram lovit cu intenție, poate altul era și discursul meu acum”, a povestit atunci Chipciu.

Sebastian Colţescu, în centrul unui imens scandal de rasism

Delegarea lui Sebastian Colţescu la Dinamo – FCSB este una ciudată. În urmă cu mai puţin de două luni, arbitrul a fost implicat în scandalul de rasism al anului în fotbal după ce, în timpul meciului din Liga Campionilor dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, arbitrul l-a identificat pe secundul oaspeţilor, Pierre Webo, cu apelativul “ăla negru”.

A fost momentul în care turcii au ieşit de pe teren, acuzându-l de rasism pe Colţescu. Meciul s-a reluat abia a doua zi cu o nouă brigadă de arbitri. Sebastian Colţescu a fost delegat la începutul acestui an la meciul dintre Sepsi şi Astra, încheiat 4-0, prima confruntare după scandalul de la Paris.

  • 43 de ani are Sebastian Colţescu
  • 1 derby Dinamo-FCSB are Colţescu în carieră

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,78 este cota pentru „1 si peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT