Fotbal international

Sebastian Colțescu, apărat de Ilie Năstase: „Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor?”

09.12.2020 | 13:05
Sebastian Colțescu, apărat de Ilie Năstase: „Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor?”
Ilie Năstase
ADVERTISEMENT

Nu toată lumea îl pune la zid pe Sebastian Colțescu după scandalul de rasism provocat la meciul PSG – Bașakșehir, din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Sunt și persoane care îi iau apărarea arbitrului craiovean, iar printre acestea se află și fostul mare tenisman Ilie Năstase.

Arbitru de rezervă la partida mai sus amintită, Sebastian Colțescu își cere scuze pentru scandalul creat, precizând că nu a fost vorba de rasism, ci doar de o interpretare greșită a spuselor sale.

ADVERTISEMENT

O părere identică au avut-o Ciprian Marica, Cristi Balaj sau Mihai Stoica, acesta din urmă considerând că s-a exagerat foarte mult cu acest scandal.

Și Ilie Năstase sare în apărarea lui Sebastian Colțescu: „Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor?”

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase nu putea rata ocazia să intervină în scandalul momentului și, cum era de așteptat, i-a luat apărarea lui Sebastian Colțescu, fiind de părere că nu s-a remarcile acestuia nu au nimic rasist în ele.

ADVERTISEMENT

„Am văzut că e scandalul peste tot. Chiar nu înțeleg unde e problema. Nu e rasism! Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor? Arbitrul îi spune negru, dar nu ca să îl jignească.

Nu avea nici număr pe el. Cum trebuie să îi spună? Putea să folosească «de culoare», dar nu cred că știa atât de bine engleza, așa că a zis în română. Dacă era în tribune și avea pe el șort, la vedere, 24 sau 50, zice numărul 24 sau 50.

Eu cred că exista o tensiune la alt nivel. Fotbaliștii erau probabil nemulțumiți de câteva decizii ale arbitrului de centru și au tot căutat motive. Jucătorul respectiv a făcut cel mai mare scandal, aproape că a intrat pe teren.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu remarcă acest lucru. Cineva trebuie să îi ia apărarea și lui Colțescu. Este un român și nu cred că a făcut ceva intenționat sau rasist”, a declarat Ilie Năstase, conform Prosport.

În trecut, fostul mare jucător a fost acuzat și el de declarații cu tentă rasistă la adresa Serenei Williams. „Să vedem ce culoare va avea copilul… Ciocolată cu lapte?”, a fost remarca lui „Nasty” în timpul unei conferințe de presă cu privire la fetița nenăscută a campioanei americane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri