Fotbal intern

Sebastian Colțescu, coșmar după coșmar! Și-a pierdut părinții, a divorțat, acuzat de rasism! Exclusiv

09.12.2020 | 01:15
Sebastian Coltescu cosmar dupa cosmar Sia pierdut parintii a divortat acuzat de rasism Exclusiv
Sebastian Colțescu, coșmar după coșmar! Și-a pierdut părinții, a divorțat, out de pe lista FIFA! Sursa foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu are un an de coșmar. Scos de pe lista FIFA de CCA în urmă cu câteva zile, contestat de majoritatea cluburilor din Liga 1, și-a pierdut părinții și a ajuns la divorț cu soția cu care are o fetiță. Toate în mai puțin de un an și jumătate!

UPDATE, 8 decembrie, ora 22:48 / După tot ceea ce a scris FANATIK despre anul de coşmar al lui Sebastian Colţescu, arbitrul termină 2020 cum nu se poate mai rău. Rezervă la meciul PSG – Başakşehir, Colţescu a fost acuzat că a avut o remarcă rasistă la adresa lui Pierre Webo, „secundul” lui Okan Buruk, antrenorul echipei preferate a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

ADVERTISEMENT

Pentru că excluderea de pe lista FIFA va fi operată la 1 ianuarie, conform regulamentului forului internațional, Colțescu va mai fi prezent, totuși, mâine, 3 noiembrie, la meciul Atalanta – Liverpool din grupa D a Ligii Campionilor.

Arbitrul craiovean va fi rezervă la Bergamo, în brigada condusă de Ovidiu Hațegan, care îi va avea asistenți pe Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu trăiește coșmar după coșmar! În ultima vreme, mai puțin de un an și jumătate, și-a pierdut părinții, a divorțat și a fost scos de pe lista FIFA!

De altfel, Colțescu îi datorează prezența sa la nivel european lui Ovidiu Hațegan, care l-a luat în brigada sa în mai multe partide: Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (20 octombrie, Liga Campionilor), Scoția – Israel 0-0, 5-3 la loviturile de departajare (8 octombrie, semifinale baraj EURO 2020), Gent – Dinamo Kiev 1-2 (23 septembrie, Liga Campionilor) și Franța – Croația 4-1 (8 septembrie, Liga Națiunilor).

Fără sprijinul lui Hațegan, Colțescu ar fi fost scos de pe lista FIFA din vară, dar „centralul” arădean l-a dus „în spate”, cum se spune, și i-a amânat mazilirea.

ADVERTISEMENT

De care știa și el, știau și șefii de la CCA, știa cam toată lumea arbitrajului. De aceea i s-a oferit lui Colțescu, ca o „consolare”, cântecul de lebădă din finala Cupei, pe care a arbitrat-o între FCSB și Sepsi (1-0) pe o „Arenă Națională” dezolant de tristă fără spectatori.

Tatăl său s-a stins în timp ce el arbitra un meci la Iași

Fără nicio îndoială, însă, momentul cel mai tragic al anului l-a trăit Sebastian Colțescu pe 23 august. Arbitra meciul Poli Iași – Chindia Târgoviște în prima etapă din Casa Pariurilor Liga 1. În minutul 70 al partidei a primit un mesaj de la sora sa. L-a citit, evident, după fluierul final, la cabine…

ADVERTISEMENT

…Și l-au podidit lacrimile. Tatăl său murise, răpus de o boală incurabilă, în timp ce el arbitra meciul din Copou… La doar un an după ce și mama sa se stinsese. După o lungă suferință, cauzată de aceeași boală neiertătoare. Anul acesta ar fi împlinit 45 de ani de căsătorie…

N-a avut noroc în dragoste niciodată. Iubirile eșuate l-au afectat grav

Și viața de familie i-a mai dat o lovitură lui Sebastian Colțescu anul acesta negru pentru el. A ajuns la divorț cu partenera de viață cu care are o fetiță.

Este cunoscut, de altfel, ghinionul său în dragoste, cu multe relații eșuate, inclusiv încă un divorț în 2007, după numai câteva luni de la căsătoria cu partenera cu care avea o relație de 8 ani!

Iar în urmă cu vreo 4 ani a mai primit o lovitură de la „persoana iubită”. Erau gata de nuntă, naș urma să le fie fostul arbitru „Brichetă”, Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA acum, era totul pregătit, programarea la primărie, restaurantul, invitații anunțați. Numai că viitoarea doamnă Colțescu s-a răzgândit cu o săptămână înainte de fericitul eveniment!

Bomboana pe coliva unui an de coșmar a fost excluderea de pe lista FIFA. CCA a oficializat vinerea trecută înlocuirea sa și a lui Marius Avram cu Andrei Chivulete și Marian Barbu. Chiar dacă, așa cum am arătat, se aștepta la înlocuirea asta. De meciurile făcute praf și în acest an (Dinamo – UTA 0-1 e doar un exemplu) nu am mai amintit pentru că sunt deja obișnuință…

„Bornele” carierei lui Sebastian Colțescu

1996 – face școala de arbitri și începe  să „fluiere” la meciuri de copii și juniori
1999 – obține categoria I și debutează în Liga a III-a
2003 – promovează succesiv și rapid în Liga a II-a și Liga I
2006 – devine arbitru internațional (lista FIFA)
2007 – este scos de pe lista FIFA şi retrogradat în Liga a II-a
2008 – este reprimit în Lotul A, la Liga I
2013 – rerintră pe lista FIFA
2020 – este scos de pe lista FIFA

  • „Și Colțescu, de exemplu, că e parte din tranzacția asta de pe lista FIFA, greșește, dar sunt mult sub Colțescu ăștia doi, Chivulete și Barbu, numai că au relația cu Vassaras” – Ion Crăciunescu
  • „Colțescu n-avea ce căuta pe lista FIFA niciodată. Eu pe Colțescu nu l-aș fi ținut, dacă eram la CCA, nici în lotul A la noi” – Adrian Porumboiu
  • 309 meciuri în prima ligă a arbitrat Sebastian Colțescu
  • 3 este locul lui Sebastian Colțescu în clasamentul arbitrilor după numărul de meciuri arbitrate în Liga 1, după Alexandru Tudor (381) și Cristian Balaj (341)
  • 5 partide a arbitrat Sebastian Colțescu în sezonul actual al Ligii I, în care a a dat 26 de cartonașe galbene și 2 roșii
ADVERTISEMENT