News

Sebastian Colțescu, în centrul atenției la Metaloglobus – Rapid! Fază controversată la golul doi al gazdelor

28.03.2021 | 16:16
Sebastian Coltescu in centrul atentiei la Metaloglobus  Rapid Faza controversata la golul doi al gazdelor
ADVERTISEMENT

Metaloglobus – Rapid se joacă de la această oră în ultima etapă a sezonului regulat. Ambele echipe au nevoie de victorie pentru a ajunge în play-off, iar spectacolul a fost garantat în prima repriză. Nu au lipsit fazele controversate, iar Sebastian Colțescu a fost în centrul uneia dintre ele.

Gazdele au deschis scorul prin japonezul Mino Sota, încă din minutul 7. Bălan și Sefer au întors scorul repede pentru giuleșteni, minutele 18 și 24. Pentru ca egalarea să fie restabilită doar cinci minute mai târziu, când Goge a respins în propria poartă o minge șutată de Ovidiu Herea.

ADVERTISEMENT

Reușita de 2-2 a venit după o fază controversată, la care giuleștenii au cerut o lovitură liberă indirectă din careul gazdelor. Asta după ce Gavrilaș a reținut o minge trimisă în spate de George Caramalău. VIDEO AICI

Rapidiștii au cerut lovitură liberă indirectă pentru pasa către Gavrilaș. Jocul a continuat, iar Herea a marcat

Jucătorii Rapidului au considerat că a fost o pasă intenționată, dar Sebastian Colțescu a decis să lase jocul să continue. Centralul din Craiova a considerat că a fost o minge pe care Caramalău a trimis-o în spate fiind sub presiune, fără să aibă ca destinatar portarul.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a reținut, Gavrilaș și-a pus echipa pe contraatac. Mingea a ajuns la Ovidiu Herea, iar cursa fostului rapidist s-a încheiat cu gol. A fost 2-2 la pauză, rezultat la care formația pregătită de Mihai Iosif merge în play-out. În vreme ce Metaloglobus ar putea ajunge în play-off doar ajutată de jocul rezultatelor.

Pe 8 decembrie, Sebastian Colțescu a fost implicat în cel mai mare scandal de arbitraj din acest sezon de Liga Campionilor, în PSG – Bașakșehir. Jucătorii și oficialii turci l-au acuzat pe craiovean de rasism. Asta după ce Sebi a folosit sintagma “ăla negru” pentru a-l identifica pe Pierre Webo, secundul oaspeților.

ADVERTISEMENT

Colțescu, suspendat de UEFA până la finalul sezonului. În Liga 1 are șapte partide în 2021

Turcii s-au retras de pe teren, iar partida a fost reluată următoarea zi, cu o altă brigadă. UEFA a deschis o anchetă, care în cele din urmă a stabilit că Sebastian Colțescu nu se face vinovat de rasism. L-a suspendat, totuși, până la finalul sezonului. Asta pentru că ar fi trebuit să se adreseze în limba engleză celorlalți membri ai brigăzii.

De asemenea, Sebastian Colțescu trebuie să participe la un program educaţional înainte de 30 iunie 2021, în condiţiile stabilite de comisia de arbitri a UEFA.

ADVERTISEMENT

În Liga 1, primul meci arbitrat de Sebastian Colțescu după scandalul din Liga Campionilor a fost Sepsi – Astra Giurgiu, pe 23 ianuarie. Sunt șapte jocuri în Liga 1 în 2021 pentru centralul din Craiova.

ADVERTISEMENT