Fotbal intern

Sebastian Colţescu, la primul meci după scandalul de rasism! Cum a judecat fazele cheie ale meciului

23.01.2021 | 15:05
Sebastian Coltescu la primul meci dupa scandalul de rasism Cum a judecat fazele cheie ale meciului
ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu s-a întors pe gazon şi a arbitrat Sepsi – Astra Giurgiu, la o lună şi 15 zile de la scandalul uriaş de rasism în care a fost implicat, în timpul meciului de Champions League dintre PSG şi Istanbul Başakşehir. 

Meciul a avut câteva faze controversate, însă a curs într-o singură direcţie, fiind câştigat de Sepsi cu 4-1. Covăsnenii au rezolvat meciul în primele 45 de minute când au reuşit să îşi procure un avans de trei goluri.

ADVERTISEMENT

Centralul din Craiova a avut de judecat o fază cheie în minutul 40 când portarul oaspeţilor l-a faultat în careu pe Eder Gonzales. Faza a fost la limită pentru că goalkeeper-ul a atins şi mingea, însă i-a luat şi picioarele jucătorului.

Sebastian Colţescu, la primul meci după scandalul de rasism! Două faze grele pentru “central”

Sebastian Colţescu nu a ezitat şi a arătat punctul cu var, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Gabriel Vaşvari. Era golul de 2-0. Astralii nu au protestat la decizia arbitrului, iar reluările i-au dat dreptate centralului (foto jos).

ADVERTISEMENT
Eder Gonzales, faultat în careu de Popa la faza penalty-ului. Sursa: Sportpictures.ro
Eder Gonzales, faultat în careu de Popa la faza penalty-ului. Sursa: Sportpictures.ro

Două minute mai târziu, arbitrul a avut de judecat o altă fază dificilă. Lorand Kovacs a avut o intervenţie dură la Daniel Graovac. Colţescu i-a arătat cartonaşul galben lui Kovacs, însă arbitrul ar fi avut circumstanţe şi pentru acordarea cartonaşului roşu, dată fiind periculozitatea intervenţiei (foto jos).

Lorand Kovacs, intervenţie dură la Daniel Graovac. Sursa: captură Digisport

În partea secundă, meciul a fost destul de liniştit, fiind bine ţinut de centralul craiovean. Sepsi s-a impus cu 4-1 în faţa Astrei, care a făcut unul dintre cele mai modeste meciuri din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Şir de ghioane pentru Colţescu! Gafă în Liga 1, scandal de rasism în Ligă şi infecţie cu noul coronavirus

Sebastian Colţescu a avut un lung şir de ghinioane în ultima vreme. Pe 23 noiembrie 2020 a condus ultimul său meci din Casa Pariurilor Liga 1, Gaz Metan – FCSB 2-3, unde a acordat un penalty foarte uşor pentru roş-albaştrii care a decis meciul.

Pe 8 decembrie, la meciul dintre PSG şi Başakşehir, unde era arbitru de rezervă, Colţescu a provocat scandalul de rasism al anului după ce l-a identificat pe secundul turcilor, Pierre Webo, cu apelativul “ăla negru”. Meciul a fost întrerupt după ce turcii au ieşit de pe gazon şi reluat o zi mai târziu cu o nouă brigadă de arbitri.

ADVERTISEMENT

Ca şi cum nu era destul, Sebastian Colţescu a fost depistat ulterior şi cu noul coronavirus, astfel că a trebuit să stea în izolare. Însă, arbitrul a revenit în circuit cu meciul dintre Sepsi şi Astra, încheiat 4-1.

“S-a procedat foarte corect cu Sebastian Colţescu. Mă bucur pentru el. A muncit mult să ajungă la nivelul în care a ajuns. În această zi m-a supărat puţin cu acel penalty. Uşor acordat. Pot să îi reproşez lucrul acesta. Dar mă bucur că a revenit. Prea mult s-a exagerat. La cum îl cunosc eu pe Sebi, nu a fost vorba de rasism”, Eugen Neagoe, antrenor Astra

  • 43 de ani are Sebastian Colţescu
  • 23 noiembrie 2020 este data la care a condus ultimul meci în Liga 1 Sebastian Colţescu (Gaz Metan – FCSB 2-3)
ADVERTISEMENT