Fotbal intern

Sebastian Colțescu, meciul 300 în Liga 1. Olteanul a fost delegat la FC Botoșani – Astra

10.07.2020 | 16:34
Sebastian Coltescu meciul 300 in Liga 1 Olteanul a fost delegat la FC Botosani  Astra
ADVERTISEMENT

Arbitrul Sebastian Colțescu va conduce meciul cu numărul 300 în Casa Pariurilor Liga 1, el fiind delegat la întâlnirea FC Botoșani – Astra Giurgiu, din etapa a șaptea a play-off-ului.

Ajuns la 43 de ani, Colțescu este unul dintre cei mai controversați centrali din România, de numele său fiind legate mai multe povești, printre care și că ar fi primit cadou o maşină din partea lui Cristi Borcea.

ADVERTISEMENT

Absolvent al Facultății de Electromagnetică, Colțescu a jucat fotbal la Electroputere alături de Ionel Dănciulescu și Claudiu Răducanu, dar s-a lăsat înainte de a ajunge la seniori pentru că nu era un mare talent.

Meciul 300 în Liga 1 pentru Sebastian Colțescu

Sebastian Colțescu a devenit arbitru în 1996, iar debutul în prima ligă și l-a făcut în 2003 la un meci Oțelul Galați – Gloria Bistrița 1-0. În 2006 a fost inclus lista FIFA și a arbitrat o serie de meciuri din Cupa UEFA Intertoto și Cupa UEFA.

ADVERTISEMENT

În toamna anului 2008, centralul a încercat să se sinucidă, el fiind aproape de a se arunca de la geamul apartamentului său din Craiova. Motivul tentativei de suicid ar fi fost legat de activitatea sa fotbalistică. Arbitrul se afla în stare de suspendare după ce fusese reținut de la delegări după cea făcut greșeli majore un meci Gaz Metan – FC Brașov.

Între timp, Sebastian Colțescu și-a revenit din toate punctede vedere și și-a continuat cariera de arbitru, iar acum a fost delegat să conducă vineri seară întâlnirea FC Botoșani – Astra Giurgiu, din etapa a șaptea a play-off-ului, care înseamnă meciul 300 pentru el în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Centralul craiovean este pe locul trei într-un clasament all-time al arbitrilor ca număr de meciuri conduce în prima ligă din România, după Alexandru Tudor (381 de meciuri) și Cristian Balaj (341 de meciuri). Partida de la Botoșani va fi prima pentru el în actualul play-off.

În actualul sezon, Colțescu a condus 10 meciuri în ssezonul regulat și alte trei în play-out. După ce campionatul a fost reluat în România, după pauza cauzată de pandemie, el a arbitrat întânirile FC Voluntari – Academica Clinceni 3-0 și Dinamo – Sepsi OSK 1-3.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu, ”Omul Cartonaș Roșu”, a lovit din nou în Casa Pariurilor Liga 1. La meciul dintre Viitorul și Sepsi OSK, din sezonul regulat, arbitrul din Craiova a avut o primă repriză extrem de încărcată. În doar 36 de minute, centralul de 42 de ani a eliminat doi jucători ai oaspeților, după ce le-a acordat fiecăruia câte două cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT