Fotbal international

Sebastian Colțescu, nemulțumit de suspendarea dictată de UEFA: ”Vom face apel. Mergem la TAS”

09.03.2021 | 12:54
Sebastian Coltescu nemultumit de suspendarea dictata de UEFA Vom face apel Mergem la TAS
ADVERTISEMENT

Arbitrul Sebastian Colțescu este total nemulțumit de suspendarea dictată de UEFA după scandalul de la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, iar avocatul acestuia a anunțat că vor face apel și dacă este necesar vor ajunge la TAS.

Forul european a considerat arbitrul român a avut un ”comportament neadecvat” și va fi suspendat până la finalul actualei stagiuni.

ADVERTISEMENT

În schimb, UEFA a decis să nu-l sancționeze și pe asistenul Octavian Șovre, însă acesta va trebui să participe la un program educațional.

Suspendarea dictată de UEFA împotriva lui Sebastian Colțescu, contestată de avocatul arbitrului

Avocatul lui Sebastian Colțescu, Josep Vandellos, a oferit prima reacție după ce UEFA a decis să-l suspende pe arbitrul român și a anunțat se va face apel la această decizie, deși sunt foarte rare cazurile în care hotărârile sunt schimbate.

ADVERTISEMENT

”Dacă este pe plan intern sau pe plan internațional este discutabil, pentru că decizia chiar nu specifică prin regulament. Din acest punct de vedere decizia trebuie să fie specifică și să zică clar că se aplică la alte competiții decît cele unde s-a întâmplat incidentul”, a declarat avocatul lui Colțescu la Pro X.

”Din acest motiv noi am solicitat o clarificare la Comisia de Disciplină. Este adevărat că fiind din partea administrației UEFA s-a confirmat acest aspect. Nu este specificat, de asta am solicitat o clarificare. Este o decizie nedreaptă și nu numai dacă se compară cu decizia lui Șovre, dar și dacă o comparăm cu alte decezii”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

Cazul lui Colțescu, comparat cu unul al lui Neymar

”Neymar a înjurat arbitri. A folosit cuvinte urâte pe Instagram și a fost suspendat un meci. Să nu mai spunem de Suarez, patru luni pentru că a mușcat un adversar. Deci nu sunt decizii consistente și ceea ce nu se poate este că în cazul lui Neymar, primește un meci pentru o insultă la arbitri”, a mai spus Vandellos.

”Pentru un caz în care s-a confirmat că nu există insultă și nu există rasism și doar o conduită nepotrivită se aplică o sancțiune mult mai dură decât cea în cazul lui Neymar. Chiar astăzi vom face apel. Vom merge până la capăt. Vom merge la Comisia de Apel de la UEFA și după se face apel din nou la TAS. Trebuie să fim precauți, iar dacă nu ne convine decizia luată de Comisie o să mergem la TAS”, a încheiat avocatul.

ADVERTISEMENT

După ce a fost suspendat de UEFA, Sebastian Colțescu a fost scos din brigada lui Ovidiu Hațegan care a fost delegată să conducă meciul Slavia Praga – Rangers, din prima manșă a optimilor de finală ale Europa League. De asemenea, nici Octavian Șovre nu va fi în brigada românescă trimisă la întâlnirea dintre Nicolae Stanciu și Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT