News

Sebastian Colțescu, sămânța de scandal dintre Vassaras și Deaconu. Cine l-a salvat în 2018. Exclusiv

09.12.2020 | 11:36
Sebastian Coltescu samanta de scandal dintre Vassaras si Deaconu Cine la salvat in 2018 Exclusiv
Sebastian Colțescu, sămânța de scandal dintre Vassaras și Deaconu. Cine l-a salvat în 2018 © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu este în mijlocul celui mai mare scandal de rasism apărut în Liga Campionilor. Arbitru de rezervă al lui Ovidiu Hațegan la PSG – Bașaksehir, Colțescu a fost salvat în 2018 tocmai de centralul arădean, când șeful CCA, Kyros Vassaras, dorea să-l dea afară de pe lista FIFA.

FANATIK a aflat detalii surprinzătoare despre ce s-a întâmplat acum doi ani, când Sebastian Colțescu a reprezentat motivul rupturii dintre Kyros Vassaras și Alexandru Deaconu. Atunci centralul a driblat „eliminarea” de pe lista arbitrilor internaționali, ceea ce nu s-a mai întâmplat în urmă cu câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu urma să fie dat afară de pe lista FIFA de Kyros Vassaras în 2018, dar a fost salvat de Ovidiu Hațegan!

Meciul PSG – Istanbul Bașaksehir a fost întrerupt după un sfert de oră, având în prim-plan brigada condusă de Ovidiu Hațegan. Rezerva acestuia, Sebastian Colțescu, a fost acuzat de o remarcă rasistă de către staff-ul turcilor. „Ăla negru”au fost cuvintele care au detonat bomba.

Ulterior, jucătorii lui Bașaksehir au ieșit de pe teren, meciul nu s-a mai reluat și totul s-a transformat în cel mai mare scandal de rasism din Champions League. Cu brigada românească în prim-plan, iar Sebastian Colțescu „eroul” planetei pentru o noapte.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu nici nu mai trebuia să fie arbitru FIFA la acest meci dacă șeful CCA, Kyros Vassaras, își ducea la bun sfârșit intenția de a renunța la oltean în 2018.

Din informațiile FANATIK, grecul era nemulțumit de mai mult timp de prestațiile lui Colțescu și dorea să-l scoată de pe lista FIFA. Omul care l-a salvat practic pe centralul din Craiova în acel moment a fost Ovidiu Hațegan. Colțescu era arbitrul său de rezervă în brigada noastră cea mai bine văzută pe plan internațional, iar Ovidiu a insistat la Vassaras ca Sebi să continue, în 2018, pe lista FIFA!

ADVERTISEMENT

Alexandru Deaconu, care urma să-i fie naș de cununie lui Sebastian Colțescu, s-a certat cu Kyros Vassaras pentru acesta

Ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani a dus și la răceala dintre șeful CCA, Kyros Vassaras, și mâna sa dreaptă, Alexandru Deaconu. Acesta din urmă a fost un alt ajutor important pentru Sebastian Colțescu ca să-l salveze de scoaterea de pe lista FIFA.

Deaconu a insistat, la fel ca și Hațegan, ca Sebastian Colțescu să rămână arbitru internațional. Olteanul a reprezentat sămânța scandalului de la acea oră dintre primii doi oameni de decizie din arbitrajul românesc.

ADVERTISEMENT

Poziția lui Deaconu are legătură și cu apropierea pe care o are față de Colțescu. Alexandru Deaconu trebuia să-i fie naș de cununie lui Sebi, care a suferit o nouă dezamăgire în dragoste acum ceva timp.

FANATIK a dezvăluit recent de ce Deaconu nu l-a mai nășit pe Colțescu, dar pusese și el un umăr la rămânerea pe lista FIFA. „Era gata de nuntă, naș urma să fie fostul arbitru Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA acum. Totul pregătit, programarea la primărie, restaurantul, invitații anunțați. Numai că viitoarea doamnă Colțescu s-a răzgândit cu o săptămână înainte de fericitul eveniment”, au povestit apropiați ai arbitrului pentru site-ul nostru.

Evenimentele de la Paris, cu scandalul de rasism, pun capăt într-un mod ce lasă un gust amar carierei internaționale a lui Colțescu. Cel care, alături de Marius Avram, ieșea de pe lista FIFA pentru 2021. Ei doi vor fi înlocuiți de Andrei Chivulete și Marian Barbu.

  • 3 este locul lui Sebastian Colțescu în clasamentul arbitrilor după numărul de meciuri arbitrate în Liga 1, după Alexandru Tudor (381) și Cristian Balaj (341)
  • 2 meciuri a arbitrat Sebastian Colțescu în preliminariile cupelor europene în sezonul actual: Ararat Armenia – Omonia Nicosia 0-1 (19 august 2020, UCL) și Petrocub – Backa Topola 0-2 (27 august 2020, EL). A dat „roșii” în ambele meciuri!
ADVERTISEMENT