News

Sebastian, copilul de 7 ani din Arad dispărut în urmă cu 3 luni, găsit mort în apropierea unei păduri

03.04.2021 | 15:52
Sebastian copilul de 7 ani din Arad disparut in urma cu 3 luni gasit mort in apropierea unei paduri
Trupul neînsuflețit al micuțului era în stare de descompunere. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sebastian Ionel Corbei, băiețelul de șapte ani din Arad dat dispărut de părinți, a fost găsit mort, după aproape trei luni de căutări, în apropierea unei păduri. Din primele informații, un cioban a fost cel care a făcut descoperirea macabră, în jurul orei 13:00 și a alertat autoritățile.

Echipajele de poliție sosite la fața locului au constatat că trupul neînsuflețit era în stare de descompunere. În cauză a fost întocmit un dosar penal și urmează să se stabilească împrejurările în care s-a produs decesul.

ADVERTISEMENT

Medicii legiști vor afla când a murit, din ce cauze şi dacă pe corpul micuțului există urme de violență. De asemenea, se vor face teste ADN, în vederea confirmării identității.

Sebi, băiețelul de 7 ani din Arad, a fost găsit mort după trei luni de căutări

Istoria acestui caz este una foarte lungă, căutările au fost extrem de extinse. Distanța la care a fost găsit copilașul este destul de mare, într-un stufăriș, la aproximativ 10 – 12 kilometri de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Particularitatea stufărișurilor de la fața locului este că sunt extrem de dense, iar temperaturile din acea perioadă au variat între îngheț și dezgheț, motiv pentru care câinii de urmă puteau să nu găsească cadavrul, chiar dacă ar fi trecut pentru el, căci mirosul s-ar fi schimbat.

Astăzi, colegii de la 112 au primit un apel de la un bărbat care a sesizat că pe un câmp, între localitățile Mișca și Vânători este un cadavru uman de mici dimensiuni. La fața locului sunt colegii de la Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu procurorul criminalist.

ADVERTISEMENT

Pentru a analiza probele care sunt acolo, respectiv îmbrăcămintea și orice alte urme care ar face posibile o aproximare a celor întâmplate. Apoi cadavrul va fi ridicat și efectuată autopsia”, a explicat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Dispariția lui Sebastian Ionel Corbei a fost raportată la începutul lunii ianuarie, în zona localității Mișca, județul Arad. Sute de oameni au pornit atunci, alături de polițiști, jandarmi și pompieri, în căutarea micuțului, dar acesta era de negăsit.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, fusese văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16.30, la o stână de lângă localitatea Vânători. A plecat de acasă dimineaţa, la joacă în sat, după care s-a alăturat altor copii pentru a merge la stână, însoţiţi de un localnic bătrân.

Văzând că nu se întoarce acasă, mama copilului a sunat la 112, în jurul orei 19:00. Era convinsă că micuțul a fost răpit și chiar i-a transmis un mesaj celui pe care îl considera vinovat.

Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el”, spunea femeia, sfâșiată de durere.

ADVERTISEMENT