News

Sebastian Cucoș revine la conducerea Jandarmeriei București. Este urmărit penal în „Dosarul 10 august”

06.08.2019 | 17:37
Sebastian Cucos revine la conducerea Jandarmeriei Bucuresti Este urmarit penal in Dosarul 10 august
ADVERTISEMENT

Sebastian Cucoș va reveni la conducerea Jandarmeriei Capitalei, după ce a fost mutat din funcția de prim-adjunct al Jandarmeriei Române, se arată pe Mediafax, care citează surse din interiorul Ministerului Afacerilor Interne. Cucoș a devenit cunoscut după intervenția în forță a Jandarmeriei la protestul diasporei, de 10 august anul trecut. Pentru acea intervenție, Cucoș este urmărit penal.

Sebastian Cucoș se întoarce la conducerea Jandarmeriei Capitalei

Potrivit acelorași surse, Sebastian Cucoș nu va coordona însă și protestul din această sâmbătă. Asta deoarece cel care se întoarce în funcția de șef al jandarmeriei din capitală se află în concediu. Sebastian Cucoș a fost împuternicit, în 23 august 2018, în funcția de prim adjunct al Jandarmeriei Române, după violențele de la protestul din 10 august 2018.

ADVERTISEMENT

Această împuternicire a expirat și, prin urmare, el revine pe funcția de la Jandarmeria Capitalei. Cucoş este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, după violențele din 10 august 2018. Dosarul este instrumentat de DIICOT.

Sebastian Cucoș se întoarce la conducerea Jandarmeriei București
Sebastian Cucoș se întoarce la conducerea Jandarmeriei București *foto: Inquam

Sebastian Cucoș era șeful Jandarmeriei Bucureștiului la mitingul Diasporei

Sebastian Cucoș era șef al Jandarmeriei Române în 10 august, când jandarmii au intervenit în forță pentru dispersarea manifestanților. Sute de persoane au fost atunci rănite. Câteva zile mai târziu, Cucoș a precizat că jandarmii și-au făcut datoria și merită respectul. Pe 15 august avea să îi expire interimatul la conducerea instituției, pentru ca apoi, pe 23 august, să fie împuternicit în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

Repunerea în funcția ocupată la Capitală de către Cucoș vine la o zi după ce ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a anunțat că a decis schimbarea din funcție a șefului Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuț Sindile. Înlocuitorul acestuia este șeful Jandarmeriei Dolj, Constantin Florea. De altfel, și Sindile a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă în dosarul 10 august.