Life

Sebastian Dobrincu de la Imperiul Leilor critică sistemul de educație: ”Școala promovează îndoparea cu cunoștințe”

Sebastian Dobrincu (23 de ani) și-a spus punctul de vedere despre sistemul educațional din țara noastră. Investitorul de la Imperiul Leilor a criticat învățământul românesc.
15.03.2022 | 17:04
Sebastian Dobrincu de la Imperiul Leilor critica sistemul de educatie Scoala promoveaza indoparea cu cunostinte
Sebastian Dobricu, atac dur față de educația românească. Ce spune investitorul de la Imperiul Leilor despre asta. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Tânărul om de afaceri, care a fost exmatriculat în ultimul an de liceu, critică extrem de dur sistemul de educație de la noi. Vedeta de la Pro TV crede că școala nu face altceva decât să îndoape elevii cu cunoștințe.

Sebastian Dobricu, atac dur față de educația românească. Ce spune investitorul de la Imperiul Leilor despre asta

Sebastian Dobrincu recunoaște că nu a terminat studiile liceale, în ciuda faptului că a devenit milionar la o vârstă foarte fragedă. Afaceristul a fost nevoit să susținuă examenul de bacalaureat în Marea Britanie, pe ultima sută de metri.

ADVERTISEMENT

Tânărul, care este cunoscut și în lumea muzicală, a făcut parte dintr-o clasă specială pentru olimpici și a mers la numeroase concursuri și olimpiade, dar nu este deloc de acord cu sistemul educațional din țara noastră.

„Dura realitate — cititul și învățatul de dragul învățatului sunt la îndemâna oricui. Îți dau o falsă impresie că progresezi. Adevărata dezvoltare personală / profesională are loc când începi și pui în practică, indiferent de rezultat. Viața e complicată. Deciziile sunt complexe.

ADVERTISEMENT

Drumul fiecăruia are propriile particularități. Teoria nu te va ajuta mereu să iei deciziile corecte. Cunosc o grămadă de oameni de succes (financiar, profesional, etc.) care sunt mediocri din multe puncte de vedere, însă sunt muncitori, siguri pe ei și determinați.

Totodată, cunosc o grămadă de oameni geniali sau talentați care nici nu se apropie de reușitele lor, pentru că preferă confortul sau nu au încredere în ei înșiși. Școala și societatea promovează îndoparea cu cunoștințe. Setează falsa convingere că ăsta este drumul spre succes. Bullshit. 

ADVERTISEMENT

Timpul este o resursă limitată. Am pierdut mii de ore învățând despre lucruri pe care le-am deprins la căteva minute după ce am trecut la practică. Există o singură rețetă a succesului: munca. 

Învățatul este confortabil. Punerea în practică este fix opusul — frustrant și obositor.
Granița dintre genial și mediocru este timpul petrecut jucând pe teren vs. Timpul petrecut ca spectator. Privește și comentează de pe margine și vei rămâne acolo.

ADVERTISEMENT

Depune efortul, implică-te pe teren și vei câștiga. Am repulsie la discursuri motivaționale — deci sper că sună mai mult a lecție de viață din propriile experiențe”, este postarea lăsată de Sebastian Dobrincu în social media.

ADVERTISEMENT