News

Sebastian Ghiță, achitat definitiv într-un dosar! Cum s-a ajuns la această situație

28.06.2019 | 15:05
Sebastian Ghita achitat definitiv intrun dosar Cum sa ajuns la aceasta situatie

Vești bune pentru Sebastian Ghiță. Fostul senator al Partidului Social Democrat a fost achitat într-unul dintre dosarele penale întocmite pe numele său, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din cursul zilei de vineri, 28 iunie, fiind definitivă.

Victorie pentru Sebastian Ghiță. Scapă de un dosar penal

Sentința completului format din cinci judecători ai Instanței Supreme a venit ca urmare a solicitării Secției speciale pentru magistrați de a retrage apelul formulat anul trecut de Direcția Națională Anticorupție împotriva achitării fostului senator PSD. În dosarul ce vizează infracțiuni deosebit de grave, precum evaziune fiscală și spălare de bani, mai sunt anchetați magistrați, procurori și polițiști din județul Prahova.

Concret, folosindu-se de influenţa pe care o avea şi pe care o exercita efectiv pentru menţinerea şi promovarea în funcţii publice a anumitor persoane, Sebastian Ghiţă i-a capacitat pe inculpaţii Tudose şi Dosaru să îi furnizeze informaţii confidenţiale din dosarul aflat în curs de urmărire penală pe rolul PCA Ploieşti. Faptele respective au fost comise în contextul în care, pe de o parte, deputatul Ghiţă avea interesul să protejeze două persoane implicate în activitatea infracţională ce făcea obiectul anchetei, iar, pe de altă parte, avea personal interese de natură financiară la mai mulţi agenţi economici supuşi anchetei” , susțineau procurorii DNA.

Sebastian Ghiță se află în continuare în Serbia. Sursa foto:Inquam photos
Sebastian Ghiță se află în continuare în Serbia. Sursa foto:Inquam photos

Ghiță nu scapă de problemele cu legea

Totodată, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis achitarea tuturor persoanelor inculpate în acest dosar, pe motiv că faptele de care sunt acuzați nu există, sau nu sunt prevăzute în Codul Penal. Este vorba despre Liviu Tudose, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fosta şef a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie şi Aurelian Constantin Mihăilă, care a ocupat funcția de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Sebastian Ghiță nu scapă, însă, definitiv de problemele cu legea, Aflat în Serbia din decembrie 2016, fostul senator al social-democraților așteaptă în continuare pronunțarea unor decizii definitive în alte câteva dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată.