Fotbal intern

Decizie incredibilă a campioanei CFR Cluj. Cu cine semnează Sebastian Mailat

05.01.2019 | 13:50
Decizie incredibila a campioanei CFR Cluj Cu cine semneaza Sebastian Mailat

Sebastian Mailat, jucătorul de 21 de ani al campioanei CFR Cluj, este foarte aproape de a juca în sezonul de primăvară pentru Dunărea Călărași. Formația lui Dan Alexa încearcă să se întărească pentru a izbuti salvarea de la retrogradare, mai ales că a renunțat la mai mulți jucători după ultimul meci din luna decembrie.

Zilele trecute FANATIK a anunțat în exclusivitate că Dunărea Călărași a ajuns la un acord cu fostul dinamovist Constantin Nica, liber de contract după despărțirea în vară de Atalanta Bergamo, acum Alexa forțează încă o lovitură.

Sebastian Mailat, împrumut pe 6 luni la Dunărea Călărași

În acest sens, s-au purtat discuții cu cei de la CFR Cluj și cu jucătorul, pentru împrumutul pe 6 luni al lui Sebastian Mailat la Dunărea Călărași. Părțile sunt aproape de a bate palma, pentru că Mailat își dorește să joace meci de meci, iar CFR nu-i poate oferi această variantă în acest moment.

Amănuntul care i-ar putea face pe cei de la CFR să-i dea drumul până în vară lui Mailat la Dunărea Călărași are legătură și cu partea financiară. Formația pregătită de Dan Alexa ar fi de acord să achite o mare parte din salariul lui Mailat, iar acesta nu este deloc mic pentru o formație nou-promovată. Este vorba despre 7.000 de euro lunar, iar Dunărea va suporta aceste cheltuieli pentru Mailat alături de CFR până la finalul lunii iunie, când jucătorul va reveni la campioana României, cu care este sub contract încă trei ani și jumătate.

Dan Alexa îl știe pe Mailat de când antrena Timișoara

Dan Alexa nu l-a antrenat pe Sebastian Mailat, dar îl cunoaște de pe vremea când antrena Timișoara. Actualul tehnician al Dunării a plecat de la Timișoara la Rapid în august 2015, exact perioada în care Mailat venea la Poli de la LPS Banatul. Alexa l-a văzut la câteva antrenamente ale echipei de tineret și a rămas impresionat de puști.

dan alexa dunarea calarasi
Dan Alexa a făcut 0-0 cu Dunărea Călărași pe terenul campioanei CFR Cluj

Ulterior Mailat a urcat la prima echipă a Timișoarei pentru care a jucat 45 de meciuri și a dat 6 goluri, iar în noiembrie 2017 s-a transferat liber de contract la CFR Cluj, deși era dorit atunci și de Gigi Becali la FCSB.

  • 29 de meciuri și două goluri este bilanțul lui Mailat în tricoul celor de la CFR Cluj
  • 650.000 de euro este cota actuală a lui Mailat, care astă-vară valora 800.000 de euro