Sport

Sebastian Vettel explică de ce a eșuat la Ferrari: „Nu accept nicio scuză!”

07.10.2020 | 23:17
Sebastian Vettel explica de ce a esuat la Ferrari Nu accept nicio scuza
ADVERTISEMENT

Pilotul german de Formula 1 Sebastian Vettel explică de ce a eșuat cu Ferrari, în contextul în care și-a propus să câștige campionatul mondial.

Vettel a constituit unul dintre cele mai disputate subiecte din Formula 1, după ce Ferrari a anunțat că nu îi va prelungi contractul și se va baza pe Carlos Sainz de sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Sebastian Vettel a acordat un inteviu pentru un podcast german despre Formula 1 și a explicat de ce colaborarea cu Ferrari a eșuat.

Sebastian Vettel explică de ce a eșuat cu Ferrari

Pilotul spune în primul rând de ce consideră el că a eșuat în fostul proiect.

“Am eșuat, pentru că mi-am setat mie ca obiectiv să câștig campionatul cu Ferrari. Au fost lucruri pe care puteam să le fac mai bine, lucruri pe care probabil ar fi trebuit să le văd mai devreme, lupte pe care nu ar fi trebuit să le încep. Dar apoi m-am gândit că tot ce mi s-a întâmplat m-a adus unde sunt acum. În general, nu vorbesc despre lucruri care se întâmplă pe circuit.

ADVERTISEMENT

Pierderea monopostului la Hockenheim în 2018, în condiții de asfalt jumătate umed, jumătate uscat, mulți oameni spunând că acela a fost punctul cel mai de jos. Dar eu nu vorbesc despre lucruri ca acela. Dacă e să fiu cinstit și dur cu mine, atunci am eșuat. Au fost motive întemeiate? Poate, dar eu nu pot să le accept ca scuze”, a declarat Vettel.

Sebastian Vettel pregătit de proiectul cu Aston Martin

În contextul finalizării contractului cu italienii, pilotul se îndreaptă spre o nouă provocare, de data aceasta alături de Aston Martin.

ADVERTISEMENT

„Este un proiect distractiv, ceva complet diferit de Ferrari, dar până la urmă este ceva la care vreau să particip. Este dorința de a face ceva și de a aduce împreună mai multe chestii bune.

Locul unde se află azi Racing Point și pe viitor Aston Martin o să crească, se vor întâmpla multe lucruri pentru prima oară și este o călătorie plină de provocări incredibile. Sper să aduc lucruri bune și pentru mașină, pe interior, și în afara mașinii”, a adăugat germanul.

ADVERTISEMENT
Tags: