Sporturi

Sebastian Vettel, învingător în Marele Premiu de la Silverstone. Hamilton a încheiat pe doi

08.07.2018 | 18:26
Sebastian Vettel, învingător în Marele Premiu de la Silverstone. Britanicul Lewis Hamilton a încheiat pe locul doi

Germanul Sebastian Vettel a terminat învingător duminică în Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii de pe circuitul de la Silverstone. Este o victorie cu iz special, pentru că a avut loc pe teritoriul principalului său rival la titlul mondial, Lewis Hamilton. De altfel, britanicul, care şi-a dorit mult să triumfe pe teren propriu, a încheiat pe poziţia secundă, în timp ce podiumul a fost completat de finlandezul Kimi Raikkonen.

A fost o cursă foarte disputată, care i-a ţinut cu sufletul la gură pe cei prezenţi, marea majoritate susţinători ai lui Lewis Hamilton. Britanicul a pornit din pole-position pentru a opta oară la Silverstone, dar acest lucru nu i-a fost de mare folos. Hamilton a avut  primă parte a cursei departe de orice aşteptări şi se afla mult în urma unui Sebastian Vettel care a ţâşnit în frunte de la bun început.

Sebastian Vettel, învingător în Marele Premiu de la Silverstone. Ce probleme a avut Hamilton

Însă Hamilton a început recuperarea şi în final, tot ce a putut face, a fost să încheie pe locul secund, o performanţă care la un moment dat părea o utopie. Victoria germanului s-a conturat spre final, pentru că mult timp finlandezul Valeri Bottas i-a luat faţa şi a stat la comandă.

Sebastian Vettel, învingător în Marele Premiu de la Silverstone. Lupta a dat-o multă vreme cu finlandezul Valeri Bottas, pentru că Hamilton a avut o primă parte a cursei foarte slabă
Sebastian Vettel, învingător în Marele Premiu de la Silverstone. Lupta a dat-o multă vreme cu finlandezul Valeri Bottas

Vettel este însă un pilot foarte experimentat, a stat la pândă şi a ştiut când să profite, pentru a obţine al doilea succes în Marele Premiu al Marii Britanii. Este, totodată, a 51-a victorie din carieră pentru pilotul german, care continuă să conducă în clasamentul general cu un avans de nouă puncte. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri