Sport

Sebastian Vettel vinde opt mașini. Bijuteriile din garajul său valorează 6 milioane de euro. Foto

22.02.2021 | 08:16
ADVERTISEMENT

În vârstă de 33 de ani, neamțul Sebastian Vettel a decis să își rotunjească sumele din conturi și să vândă o poarte dintre mașinile din colecția personală.

Pilotul de Formula 1 care nu mai este parte din echipa Ferrari plănuiește să obțină nu mai puțin de 6 milioane de euro de pe urma autoturismelor din colecția sa. Unele dintre acestea, sunt personalizate.

ADVERTISEMENT

Pentru a reușit să vândă cele opt modele de care vrea să se debaraseze, Vettel a apelat la ajutorul agentului de vânzări specializat în autoturisme de lux, Tom Hartley Jnr. Vettel va concura în sezonul viitor pentru Aston Martin.

Ferrari LaFerrari, 2016 – 1.850.000 de euro

Acesta reprezintă, poate, cel mai prețios model pe care îl deține Vettel în colecția sa. Tetierele mașinii sunt inscripționate cu logo-ul lui Vettel. Autoturismul are un motor cu 950 de cai putere.

ADVERTISEMENT

Modelul dispune de acoperiș Nero, sistem audio integrat Ferrari, sistem de ridicare a suspensiilor, oglinzi din fibră de carbon și a fost extrem de regulat trimisă la service. Doar 482 de kilometri au fost parcurși cu mașina, anunță The Sun.

Modelul LaFerrari din 2016 are logo-ul personal al lui Sebastian Vettel imprimat pe tetiere. Este evaluat la 2 milioane de euro Foto: The Sun
Modelul LaFerrari din 2016 are logo-ul personal al lui Sebastian Vettel imprimat pe tetiere. Este evaluat la 2 milioane de euro Foto: The Sun

Ferrari Enzo 2004 – 520.000 de euro

Doar 400 de modele de Ferrari Enzo, versiunea 2004 au fost lansate pe piață. Versiunea aceasta dispune de un motor V12 cu 651 de cai putere. Puterea motorului îi permite foarte ușor să ajungă la viteze de 321 de km/h.

ADVERTISEMENT

1.770 de kilometri are mașina în bord și vine și cu un certificat Ferrari „Red Book” Classiche care îi recunoaște structura originală utilizată de celebrul producător italian.

Ferrari Enzo, modelul din 2004. Foto: The Sun
Ferrari Enzo, modelul din 2004. Foto: The Sun

Ferrari F50 1995 – 1.500.000 de euro

Modelul a fost achiziționat de Vettel la primul său sezon pentru Ferrari, în 2015. Mașina aparținea unui colecționar din Danemarca. Dispune de un motor V12 și are în bord aproape 7000 de kilometri.

ADVERTISEMENT

La fel ca Ferrari Enzo 2004, vine cu certificatul Ferrari „Red Book” Classiche. Ea încă păstrează piesele originale de bază, care îi conferă unicitate și o fac atât de specială. În funcție de raritatea modelului, o astfel de mașină poate ajunge să coste și peste 1,5 milioane de euro.

1996 Ferrari F50. Foto: The Sun
1996 Ferrari F50. Foto: The Sun

Ferrari F12tdf 2016 – 837.000 de euro

Vettel a fost chiar parte din echipa de oameni care au contribuit, din punct de vedere al imaginii, la lansarea acestui model Ferrari în anul 2015. Mașina este una extrem de modern echipată.

Ea dispune de sistem audio hi-fi de mare putere, display pentru pasager, navigație și Bluetooth. De asemenea, are oglinzi din fibră de carbon și tetierele sunt personalizate cu logo-ul lui Vettel.

2016 Ferrari F12tdf. Foto: The Sun
2016 Ferrari F12tdf. Foto: The Sun

Ferrari 458 Speciale 2015 – 405.000 euro

Acesta reprezintă un model extrem de prețios pentru Sebastian Vettel și a fost solicitat chiar de către neamț producătorului italian. Și această variantă dispune de logoul Vettel brodat pe tetiere.

2015 Ferrari 458 Speciale
2015 Ferrari 458 Speciale. Foto: The Sun

Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series 2009 – 318.000 euro

Cu un motor ce dispune de tehnologie turbocharge V12, această mașină are 670 de cai putere și este una dintre cele mai elegante și rapide din colecția pilotului Aston Martin.

Modelul are capotă produsă din fibre de carbon și i-a fost dăruit lui Vettel după prima sa victorie de pe circuitul de la Abu Dhabi. Chiar dacă are valoare sentimentală, este și el scos la vânzare.

2009 Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series
2009 Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series

Mercedes-Benz SLS AMG 2010 – 202.000 de euro

Încă un model sport de la Mercedes este scos la vânzare de Vettel pentru puțin peste 202.000 de euro. Acest autoturism impresionează prin design-ul său, fiind vopsit în culoare Magno Mat.

Este un autoturism cu dotări moderne, cu suspensii sport, fibră de carbon la interior și volan AMG. De asemenea, are un sistem audio Bang & Olufsen stereo.

BMW Z8 Roadster – 202.000 de euro

Acest model a fost produs având la bază ideile folosite și în cazul BMW 507, mașina folosită în filmul „The World Is Not Enough”, parte a seriei filmelor cu James Bond.

De culoare Titan Silver, metalic, modelul există doar în 1895 de exemplare și a fost creat pentru piața americană. Mașina a fost convertită la specificul european la cererea expresă a lui Vettel, în 2015.

2002 BMW Z8 Roadster
2002 BMW Z8 Roadster. Foto: The Sun

 

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!