Sporturi

Seceta de trofee s-a terminat! Serena Williams a câştigat primul turneu după trei ani şi patru finale de Mare Şlem pierdute: “Am trecut prin multe” + îşi donează premiul

12.01.2020 | 16:04
Seceta de trofee sa terminat Serena Williams a castigat primul turneu dupa trei ani si patru finale de Mare Slem pierdute Am trecut prin multe  isi doneaza premiul
Seceta de trofee s-a terminat! Serena Williams a câştigat primul turneu după trei ani şi patru finale de Mare Şlem pierdute
ADVERTISEMENT

Serena Williams s-a impus la Auckland Open şi a câştigat primul turneu WTA după o pauză de trei ani. La finalul lunii ianuarie 2017, după victoria de la Australian Open, americanca lua o pauză, iar după trei luni anunţa că este însărcinată. A urmat o secetă de trofee în palmaresul jucătoarei de tenis de 38 de ani, însă totul s-a terminat în prima săptămână a sezonului 2020.

Serena Williams a câştigat primul turneu după trei ani şi a sărbătorit alături de fiica ei

Duminică, Serena Williams a învins-o pe Jessica Pegula, scor 6-3, 6-4, şi a câştigat primul turneul după trei ani de secetă. În tot acest timp, “ReRe” a jucat cinci finale, patru dintre acestea în turnee de Mare Şlem, însă de fiecare dată a trebuit să se recunoască învinsă.

ADVERTISEMENT

A spart ghinionul la Auckland, unde s-a impus pentru prima oară în carieră, şi a sărbătorit trofeul alături de Olympia, fiica ei. “Mă simt foarte bine. A trecut ceva timp şi am trecut prin multe. Am aşteptat acest moment în ultimii doi ani. Cred că puteţi vedea uşurarea de pe faţa mea. Am jucat împotriva unei adversare foarte puternice”, a spus Serena Williams.

A anunţat că va dona întreg premiul câştigat la Auckland

La ceremonia de premiere de la Auckland Open, Serena Williams a anunţat că va dona întreg premiul câştigat la turneul din Noua Zeelandă pentru victimele incendiilor din Australia. Astfel, jucătoarea de tenis de 38 de ani va plăti 43.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

“Am jucat în Australia în ultimii 20 de ani şi mi-a fost foarte greu să urmăresc ştirile care vin de acolo. Pentru un milion de animale şi oameni şi-au pierdut casele. Am decis să donez toţi bani câştigaţi la acest turneu, dar şi echipamentele purtate la meciurile jucate aici”, a precizat Serena Williams.

Finalele pierdute de Serena Williams în ultimii trei ani. Simona Halep nu i-a dat nicio şansă la Wimbledon

Serena Williams – Angelique Kerber 3-6, 3-6 – la mai puţin de un an de când născuse, americanca a ajuns în finala de la Wimbledon 2018. Jucătoarea de tenis de 38 de ani a pierdut meciul, cu toate că era văzută drept mare favorită. Nemţoaica a făcut de trei ori break-ul în primul set, în timp ce în cel secund a mers cap la cap cu adversara până la 3-2, când Serena şi-a pierdut din nou serviciul.

ADVERTISEMENT

Serena Williams – Naomi Osaka 2-6, 4-6 – finala de la US Open 2018 a fost marcată de momentele de nervozitate ale americancei. În setul al doilea, când nipona conducea cu 4-3, Serena s-a contrat cu arbitrul de scaun şi l-a numit “hoţ”, acesta penalizând-o cu pierderea unui game, astfel că scorul a ajuns la 6-2, 5-3 pentru Osaka.

Serena Williams – Simona Halep 2-6, 2-6 – românca s-a impus cu lejeritate în finala de la Wimbledon 2019, iar startul primul set a fost unul de coşmar pentru “ReRe”, condusă la un moment dat cu 0-4. Serena nu a fost în stare să revină în al doilea set, când Simona a făcut două break-uri consecutive şi a câştigat trofeul după un game alb.

ADVERTISEMENT

Serena Williams – Bianca Andreescu 1-3 – la Toronto, jucătoarea de tenis de 38 de ani a acuzat probleme la spate şi s-a retras după al patrulea game al finalei, având lacrimi în ochi. “Îmi pare rău că nu am putut continua azi. Am încercat. Bianca, ești extraordinară! Mulțumesc echipei mele. A fost un an dificil, dar mergem înainte”, spunea Serena după finală.

Serena Williams – Bianca Andreescu 3-6, 5-7– la o lună după finala de la Toronto, cele două s-au duelat şi în ultimul act de la US Open 2019. Americanca a început din nou slab meciul, pierzându-şi serviciul în debut. În al doilea set, cele două s-au întrecut în break-uri, însă Bianca s-a impus la a treia minge de meci.

ADVERTISEMENT