News

Secretar de stat din Ministerul Sănătății, demis de premierul Cîțu la o zi după numire. Explicația deciziei

Premierul Florin Cîțu a demis vineri un secretar de stat numit joi în Ministerul Sănătății.
09.07.2021 | 15:54
Secretar de stat din Ministerul Sanatatii demis de premierul Citu la o zi dupa numire Explicatia deciziei
ADVERTISEMENT

Premierul României, Florin Cîțu, a decis, vineri, eliberarea din funcție a secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Constantin Baciu.

Decizia șefului Executivului este una extrem de surprinzătoare, dat fiind faptul că Baciu fusese numit pe post în urmă cu 24 de ore, joi. Atât numirea, cât și demiterea, apar deja în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Secretar de stat din Ministerul Sănătății, demis de premierul Florin Cîțu la o zi după numire

​​Cosmin Constantin Baciu, de profesie medic ortoped susținut de PNL Bacău, a fost instalat oficial joi, 8 iulie, în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Vineri, după doar o zi, acesta și-a pierdut funcția. Atât decizia de numire, cât și cea de eliberare din funcție, au fost semnate de premierul Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

În prezent, ministerul condus de Ioana Mihăilă (USR PLUS) dispune de 4 secretari de stat: Monica Althamer, Andrei Baciu, Levente Vass și Andra Migiu.

Până în luna aprilie, când a avut loc demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru, instituția a funcționat cu 5 secretari de stat. De la acea dată, cel de-al cincilea post de secretar de stat din minister este vacant, după demiterea Andreei Moldovan, care a părăsit instituția odată cu fostul ministru USR PLUS.

ADVERTISEMENT
secretar de stat cîțu demis
Secretar de stat din Ministerul Sănătății, demis de premierul Florin Cîțu la o zi după numire. Sursa foto: Colaj Fanatik

Cum explică Guvernul demiterea după 24 de ore a secretarului de stat

Oficialii Guvernului Cîțu au explicat că decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu ar fi fost respectată procedura.

”Decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu a fost respectată procedura.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat”, se arată în răspunsul reprezentanților guvernului, scrie Hotnews.

Florin Cîțu, la a doua numire-demitere în decurs de o zi

Premierul Cîțu nu e la prima ispravă de acest gen. Pe 24 iunie, Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial. Liberalii au afirma atunci că numirea sa nu a avut acordul BEx şi nici nu a fost supusă unei verificări prealabile.

Decizia numirii lui Marian Murguleţ ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, condus de Ciprian Teleman, fusese publicată pe 23 iunie în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT