News

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, amendat după ce nu a purtat mască

Sorin Vrăjitoru, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, a fost amendat după ce nu a purtat mască, în timpul unei conferințe de marți, 11 ianuarie.
11.01.2022 | 15:55
Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor amendat dupa ce nu a purtat masca
ADVERTISEMENT

Sorin Vrăjitoru a fost sancționat de oamenii legii cu suma de 500 de lei, din cauză că nu a purtat masca de protecție pe tot parcursul unei conferințe care a avut loc marți în județul Călărași.

Potrivit CNAIR, Sorin Vrăjitoru nu a avut nicio obiecție față de demersul oamenilor legii. În timpul conferinței, el se afla lângă ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, și alți colegi de-ai săi care purtau masca de protecție.

ADVERTISEMENT

Sorin Vrăjitoru, amendat cu 500 de lei

”În data de 11.01.2021 IJJ Călărași l-a sancționat pe secretarul de stat Sorin Marian Vrăjitoru cu suma de 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție împotriva Covid conform legislației în vigoare.

Organul constatator a notat că nu au fost obiecții în întocmirea procesului verbal cu numărul 1617599 și seria JO”, anunță CNAIR într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

La  finalul conferinţei Sorin Vrăjitoru a fost întrebat de ce nu a respectat normele în vigoare anti-Covid, dar nu a oferit niciun răspuns. În schimb, a intervenit Sorin Grindeanu, făcând cu ochiul, precizând că secretarului de stat i-ar trebui aplicată amendă.

”Eu zic să fie amendat”, a declarat presei Sorin Grindeanu, în timp ce a făcut cu ochiul.

Sorin Vrăjitoru este din data de 4 ianuarie 2022 secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În trecut, el a mai fost deputat PSD, perioada 2017 -2020.

ADVERTISEMENT

Și ministrul apărării a stârnit controverse în ceea ce privește masca de protecție

După ce a lăsat impresia în acest weekend că a purtat o mască de protecție textilă, și nu chirurgicală (așa cum prevede legea-n.r) în timpul unei ceremonii din Portul Militar Constanța, Vasile Dîncu a negat totul.

El a postat pe rețelele de socializare fotografii în care se vede că masca era textilă doar pe exterior, însă în interior avea atașat material chirurgical.

ADVERTISEMENT

”Cu privire la discuțiile din spațiul public referitoare la tipul măștii de protecție pe care am purtat-o, duminică, 9 ianuarie, pe timpul ceremoniei din Portul Militar Constanța, doresc să lămurim cât se poate de clar situația:

-Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil, așa cum vedeți în fotografia de mai jos. Regret faptul că nu am avut inspirația de a o prezenta jurnaliștilor prezenți la ceremonie, pentru a evita discuțiile ulterioare;

-Montarea celor două măști a fost realizată în regie proprie, de către echipa mea de asistenți, care mi-a propus această soluție;

-Deși masca pe care am purtat-o se încadrează în totalitate în standardele de protecție în vigoare, am luat decizia de a nu o mai purta în viitor, tocmai pentru a evita orice confuzie”, a scris pe facebook Vasile Dîncu.

Reamintim că în urmă cu câteva zile s-a hotărât ca măștile de protecție să redevină obligatorii în toate spațiile închise și deschise, iar acestea să fie doar chirurgicale sau de tip FFP2. Nu mai sunt permise măștile din material textil.

ADVERTISEMENT